Hovězí bifteky s Nivou
Potřebujeme: 4 bifteky, 50 g nivy, 50 g másla, lžíce koňaku, 1 dl oleje, sůl, mletý pepř čtyř barev.
Postup: Plátky masa osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Nivu rozšleháme s máslem a koňakem na hladkou pěnu, vmícháme špetku soli a lžičkou vytvoříme kuličky, které si dáme do lednice vychladit. Bifteky zprudka opečeme po obou stranách na oleji. Na mírnějším ohni dopečeme podle chuti. Na každý plátek masa položíme kuličku ochuceného másla. Podáváme se zeleninovým salátem a chlebem.
3.9.2013 Rubrika: Hovězí a telecí | Komentářů 37 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Hovězí bifteky s Nivou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Vždy sjem utíkala z kuchyně,když začal mužovi syčet
evropka: I ty jednataké jsem se s ním už docela skamarádila
Světlonoska: papinák je moje milenka
bifteky opravdu nepotřebuji k životu..,stačí sem tam řízky
sharon: Tak třeba
vločkové placičky,super
sharon: víš,co jich je...
bifteky si přeci člověk nedělá každý den..takže se nemyslím že by to bylo až tak nedostupné..
Světlonoska: no jo, klidně , ráda podle nich uvařím....
evropka: Polévky vařím skoro denně,takže už to moc neprožívám"z čeho jsou
ale-konečně jsem začala používat papinák,roky jsem se ho bála
sharon:
IVUSKA 56: tak nějak.
sharon: To víš,...a budu je psát denně,
Světlonoska: prosímtě pošli do redakce nějakej dobrej recept na oběd tak za 20 kaček....
krize nekrize , já než krabičku cigaret tak raději flák hovězího ...miluju hovězí , nezapomenutelný maminčino na pravých hříbkách... taky občas dělám ale biftek - takový ten hospodský prostě neumím( většinou je jako podešev)
mám moc ráda třeba kližku na guláš, vařenou v polévce a pak třeba k rajské nebo dušené hovězí na pepři a zázvoru...a hovězí vývar s domácíma nudlema a knedlíčkama( dělám játrovou rýži) to je prostě nebe v hubě.....
jíst se musí ať je krize jaká chce....nejdu na kosmetiku, nekupuju už tolik hadříků tak proč si nekoupit za 200 ká hovězanec...
a to bléééé nepřeknu ani nad bůčkem...
Jsem zase alergická na to,když v době krize,kdy lidé mají hluboko do kapsy- s e jim nabízí taková jídla
poslední hovězí na polévku bylo celkem na vyhožení,takže letělo do pryč a od té doby ho nekupuji,nemám také na vyhazování peněz
sním vše,i různé kombinace,ale syrové maso-tatarák a bifteky narůžovo opravdu nemusím,ani nepozřu,to raději brambory na loupačku,stravuji se v týdnu bez masa,takže nou problém
nehádejme se zde,ale vypsat si to můžeme
pěkný den,výkřiky se snad psát mohou.co by vlastní názor..v demokr,společnostijá navíc,co nato na klávesnici..
ajjana: taky nemám ráda, když někdo něco nejí a hnusí to těm ostatním, ale tak se nad to povznes a něco si pomysly. Většinou jsou to lidé, kteří sami moc vařit neumí a neumí ani ocenit dobré suroviny. Gurmeti by bez hovězího být asi nemohli.
IVUSKA 56: nikoho jsem neurážela.ale není to poprvé,co se tu objevil recept z kvalitnějších surovin a Světlonoška sem podobné výkřiky píše.a na spojení jídlo a blééé jsem vyloženě alergická..
Stanik: ale vittelo tonato je s telecího a s tuňáka, ale je to dobré
ajjana: ale tohle už nneí o vyjádření názoru, ale o urážce diskutujícího.
Milda3: nikdo se Tě na nic neptal..takže s tou jinou dobou běž někam..prostě mi ten její názor přijde na palici,proto jsem si poklepala na čelo víme? také můj názor.