Hovězí bifteky s Nivou
Potřebujeme: 4 bifteky, 50 g nivy, 50 g másla, lžíce koňaku, 1 dl oleje, sůl, mletý pepř čtyř barev.
Postup: Plátky masa osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Nivu rozšleháme s máslem a koňakem na hladkou pěnu, vmícháme špetku soli a lžičkou vytvoříme kuličky, které si dáme do lednice vychladit. Bifteky zprudka opečeme po obou stranách na oleji. Na mírnějším ohni dopečeme podle chuti. Na každý plátek masa položíme kuličku ochuceného másla. Podáváme se zeleninovým salátem a chlebem.
3.9.2013 Rubrika: Hovězí a telecí | Komentářů 37 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Hovězí bifteky s Nivou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.ajjana: mě by to chutnalo,něco podobného jsem jedl u známých ve Frymburku a bylo to moc dobré
Světlonosce to zřejmě nejede,tak je to pro ni bléééé,její názor,tak nechápu proč ji dáváš smajlíka klepajícího si na hlavu,asi bys ho spíš potřebovala ty,nepřipouštět názory druhých bylo hobby jiné doby
Světlonoska: co máš proti dobrému hovězímu? Co ti oproti bůčku udělalo?
Světlonoska:
Světlonoska: ale táhnutej hovězí vývar s morkovou kostí je vývar...to z vepřového neuděláš
Stanik: děláš vitelo tonato?dcera ho umí super
Když biftek, tak klasický; na tohle je škoda bifteku a nakonec i nivy.
Přijde mi škoda, kazit si výrazné hovězí výraznou nivou , ale jako nápad, třeba na krůtí nebo kuřecí plátek se mi to líbí ...
Stanik: taky miluju hovězí biftek, tatara, nebo, když dělám guláš a opeču maso s cibulkou a paprikou a jen se zatahne, tak si odeberu a schlebem, mňam.
Stanik: poslední dobou vepř.kosti na vývar nebo kuřecí droby
hovezi miluju, ale s nivou ne. Miluju tatarak, carpacio, vittelo tonato a vubec.
Ja mam rada vsechno maso a rikat na jakekoli jidlo bleee ( pokud to neni patlaáma s kecupem, co se tu jeden cas hojne vyskytovala ve nzapomenutelnych recptech jakesi pani Mouckove) mi prijde ujete. Tohle vypada moc dobre, jen misto nivy, bych si dala maslo bylinkove.
Světlonoska: takze ani hovezi vyvar nedelas?
bléééé
evropka:
hovězí nekupuji a biftek,tatarák nejíííím..radši bůček
já chci bifťoura!!!!