Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Brambory zapečené s jjitrnicovým prejtem

Brambory zapečené s jjitrnicovým prejtem

Potřebujete: 8 větších brambor, 3 jitrnice, 50 g cibule, 1 stroužek česneku, 80 g sádla, strouhanku

Postup: Brambory uvařte ve slupce a pak je oloupejte, odkrojte vršek a opatrně vydlabejte vnitřek. Vydlabanou část prolisujte. Na polovině sádla zpěňte nakrájenou cibuli, přidejte vnitřek z jitrnic, trochu česneku a rozmačkaný vnitřek z brambor. Vytvořenou nádivkou naplňte brambory a na vymazaném plechu je posypte strouhankou a pokapejte tukerm. Zapečte a podávejte se zelím.

Lenka Moučková


8.12.2011   Rubrika: Brambory   |   Komentářů 58   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Brambory zapečené s jjitrnicovým prejtem

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-58
manka
manka - 8.12.2011 10:08

evropka: do sklinek? všechno, tlačenku, maso pečený, uzený, do plechovek guláš, z hlavy paštiku, fakt teda ty seš hospodyň, bídu na vás. Jo já si teda dám lecitin, v čem to je? v bůčku?

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 8.12.2011 10:07

U nás Glóbu vaří jitr., jelítk. prejt s bramborem a zelí je to dobré už jsem to měla 3x.

 
evropka
evropka - 8.12.2011 10:03

manka: a co jako?rypáček na smetaně?nebo ouško na divoko?smajlik - 76smajlik - 76snad líčko ale to je jednotlamka...raději preventivně zobej lecitin mankosmajlik - 47

 
manka
manka - 8.12.2011 10:00

evropka: z hlavy ne, z těch zabíjaček ne????

 
manka
manka - 8.12.2011 9:59

evropka: no jo, když chceš, taky používám slunečnicový, ale řepkový jsem koupila a nevoní mi a olivový taky zrovna nemusím. prostě sádlo je sádlo.

 
evropka
evropka - 8.12.2011 9:55

manka: řepkový,olivový a slunečnicový je oksmajlik - 36smajlik - 36

 
evropka
evropka - 8.12.2011 9:52

manka: kurna co jsi z té hlavy rvala do sklínek simtě?smajlik - 68

 
manka
manka - 8.12.2011 9:46

evropka: a to nevíš, že se sádlem si tělo poradí líp, než s uměle vyrobeným olejem?

 
manka
manka - 8.12.2011 9:45

evropka: ne, smajlik - 43ji tam chtěl nechat a já jsem ji hrdě nesla asi 2 km v mrazu domů a to jsem ještě na druhý den pozvala lidi na ovarsmajlik - 68smajlik - 68
víš co, byly jsme velký rodiny, když se to postupně porozdávalo, tak jsme měli každý jen normální zásobu v mrazáku a v plechovkách nebo sklinkách. Ale normální snad teda jsme ne?

 
evropka
evropka - 8.12.2011 9:44

mam-ča: no jo,ale né v jedný rodině,dyk až sem cévy volají o pomocsmajlik - 76smajlik - 76smajlik - 76

 
evropka
evropka - 8.12.2011 9:43

manka: maru to není možný.dyk vypadáte s smajlik - 43úplně jako normální lidismajlik - 14to se můžu se svou vaničkou sádla na čtvrt roku jít bodnout co?smajlik - 68....doufám že hlava z prasete letěla do kafiérkysmajlik - 36smajlik - 36

 
manka
manka - 8.12.2011 9:39

evropka: no my jsme měli takhle dva nebo tři roky po sobě. naši 3 prasata, smajlik - 43maminka 4, no a pak jsme šli na ples a první cena byla hlava z prasete. hádej kdo ji vyhrál, můžeš jednou

 
mam-ča
mam-ča - 8.12.2011 9:30

evropka: ...stačí, když se ve vesnici objeví červenka. To pak všichni vyvraždí všechno, co jenom jako prase vypadá ! smajlik - 68

 
evropka
evropka - 8.12.2011 9:22

manka: můžeš mi říct kdo má šest zabíjaček?smajlik - 76smajlik - 76

 
Jarča*
Jarča* - 8.12.2011 9:15

U manžela bych s tím asi uspělasmajlik - 47 Ale s česnekem bych taky byla opatrná.

 
manka
manka - 8.12.2011 9:07

jo ale česnek bych tam teda už nepřidávala, my ho máme v jitrnicích vždy tak akorát.

 
manka
manka - 8.12.2011 9:07

já myslím, že jako obměna, když je třeba v zimě šest zabíjaček po sobě, tak dobrý. Jednou jsme to tak měli, mražák narvaný vším možným i prejtama jitrnicovým a jelitovýma a tak jsem zas jitrnicový smíchala se strouhaným sýrem a upekla a bylo to dobrý, hlavně teda to bylo JINÝ.

 
evropka
evropka - 8.12.2011 9:02

těžko říct...smajlik - 26smajlik - 26smajlik - 26

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-58
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77047.
    Archiv anket.