Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Tvarohový nepečený dort

Tvarohový nepečený dort

 

Vzpomínka na doby dávno minulé, tenhle recept frčel v osmdesátých letech, vzpomíná si na něj ještě někdo?

Postup přípravy
Den předem namočíme do 2 a1/2 dl studeného mléka 2 a 1/2 polévkové lžíce želatiny, aspoň na 8 hodin.
Potom:
Velkou dortovou formu vyložíme alobalem nebo mikrotenovou fólií. Na dno rovnoměrně poskládáme 1 a 1/2 balíčku kulatých piškotů. Pokapeme šťávou z kompotu (meruňky, broskve).
Do mixéru pak postupně dáváme: to mléko s namočenou želatinou, další 2 a 1/2 dl VŘELÉHO mléka (celkem tedy půl litru mléka). Pomixujeme, postupně přidáváme 20 dkg másla, mixujeme, 1 vanilkový cukr, 2 dl pískového cukru, 2 syrová vejce (nemusí být, pokud si nejsme jisti kvalitou), a nakonec se přihazuje po částech 1 a půl balíčku měkkého tvarohu (dávám dva balíčky-co se zbytkem:)
Je toho hodně, tak mixujte opatrně.
Půl bílé hmoty z mixéru nalejeme na piškoty, na to rozložíme ovoce a v mixéru z druhé poloviny přidáním kakaa vyrobíme čokoládovou hmotu, kterou (raději malou sběračkou než přímým litím) pomalu klademe na ovoce, abychom neprorazili bílou a bylo to hezky napůl obarvené.
Ztuhne do dalšího dne.


Dobré pochutnání vám přeje Orinka

Lenka Moučková


17.2.2012   Rubrika: Dorty   |   Komentářů 59   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,7/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Tvarohový nepečený dort

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-59
loupák
loupák - 17.2.2012 7:49

evropka:...vím,že je to mimo mísu,ale ty máš vážně takhle po ránu už napečeno????smajlik - 6

 
manka
manka - 17.2.2012 7:49

evropka: no moc neztuhne,ale nepoteče.
jasně, od orinky je to vždycky zaručený, ještě jsem se nezklamala.

 
Sonne
Sonne - 17.2.2012 7:38

orinka: Díky za recept, píšu si! smajlik - 60smajlik - 47

 
evropka
evropka - 17.2.2012 7:38

orinka: když je to od orionky tak to bude dobré...smajlik - 47manka: manko,ted jsem dodělala koláč a navrch jsem dala polevu se zakysané smetany a je fakt dobrá,jen nevím zda trochu ztuhne,nebo zůstane jako krém?dík

 
manka
manka - 17.2.2012 7:24

orinka: díky

 
orinka
orinka - 17.2.2012 7:22

manka: už to tam mášsmajlik - 31

 
manka
manka - 17.2.2012 7:16

orinka: pamětnícismajlik - 68smajlik - 68

máš vzkaz

 
orinka
orinka - 17.2.2012 7:12

manka: smajlik - 25pamětníci vím, o čem píšu a co sem dávámsmajlik - 57

 
manka
manka - 17.2.2012 7:09

orinka: já tě fakt chápu a jsem ráda, žes ho sem dala.

 
orinka
orinka - 17.2.2012 7:08

děvčata, taky dělávám různé skládanky ze zakysané smetany. Ale tento dort je jiný v tom, jak vypadá na řezu a že je to krásně tuhé. Nevnucuju, jen jsem přišla s nabídkou kvalitního moučníkusmajlik - 14

 
orinka
orinka - 17.2.2012 7:07

HelenaPa: si vem velký kastrolsmajlik - 64 Tu formu máme-po babičce.

 
orinka
orinka - 17.2.2012 7:06

Also: smajlik - 6co pracného je na nasypání želatiny do hrnka a pak na vhození do mixéru?smajlik - 68

 
manka
manka - 17.2.2012 7:04

Jarča*: taky dělám různé náhrady, nebo třeba ten se svařeným kakaem, ale tenhle pravý tvarohový je prostě senza. kolikrát se nám stalo, že byl jiný tvaroh a udělal nám hrudečky malinký, ale i tak smajlik - 47smajlik - 57

 
Jarča*
Jarča* - 17.2.2012 6:58

Mňam, podobné věci miluju a takových receptů mám víc. Přiznávám, že tady by se mi asi nechtělo do toho namáčení želatiny, mixování atd., taky děláme dort jen se smetanou. Ale jak píše manka, tenhle bude určitě krásně ztuhlý, možná někdy vyzkoušímsmajlik - 47

 
manka
manka - 17.2.2012 6:51

Orinko děkuji, vzpomínám si na něho a hlavně, dělávala ho mamka. Byl krásně ztuhlý a moc dobrý. děkuju

 
LenkaT
LenkaT - 17.2.2012 6:39

HelenaPa: dělám jako ty, jen piškoty nedávám jen na dno, ale prokládám vrstvy: piškoty, tvaroh. hmotu, ovoce, piškoty atd... až do konce

 
HelenaPa
HelenaPa - 17.2.2012 6:16

Bych chtěla vidět tu dortovou formu, kam se naskládá na dno 1 a půl balíčku piškotů.

Taky mi přijde zbytečně pracný. Máčet se předem s želatinou....

Vezmi mísu, vyklepnu do ní 2-3 kysané smetany, balíček tvarohu, rozšlehám, osladím dle chuti. Piškoty, kompot, kakao fungují stejně jako u toho receptu v článku.

 
Bellana
Bellana - 17.2.2012 0:39

Also: Co je na tom pracného? smajlik - 26

 
Also
Also - 17.2.2012 0:11

No tak s tím bych se teda nepatlala...hrozně zdlouhavé.. a zbytečně pracnésmajlik - 66
To už je lepší použít plátkovou želatinu a je to rychlejší....smajlik - 47
V létě jsem dělala na piškot rozmačkané jahody se smetanou do toho želatinu a byla to ňamka...smajlik - 57

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-59
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77190.
    Archiv anket.