Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Karamelové košíčky

Karamelové košíčky

Potřebujete: 15 dkg čokolády na vaření, 1 ztužený tuk, 1 salko, 125 g másla, 1 lžíce rumu, 50 malých papírových košíčků.

Postup: Salko dáme do hrnce s vodou a vaříme asi 2 hodiny (celou konzervu, můžeme uvařit i předem). Potom ho necháme vystydnout. Čokoládu s tukem rozpustíme nad parou. Vychladlé salko dáme do misky, přidáme máslo, rum a vše vymícháme ručním robotem do hladké pěny. Vezmeme papírové košíčky a na dno dáme 1 lžičku čokolády a necháme ztuhnout, potom nastříkáme krém ze salka a opět necháme ztuhnout. Nakonec zalijeme 1 lžičkou čokolády a opět necháme ztuhnout.

Meryl


28.11.2012   Rubrika: Cukroví   |   Komentářů 62   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Karamelové košíčky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-62
kubikm
kubikm - 28.11.2012 21:39

sharon: 28.11.2012 9:18 smajlik - 47právě mají ještě nějaký čoko, či co...koukaly jsme na to s holkou v globususmajlik - 47

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 28.11.2012 20:39

orinka
orinka - ano dělá

 
orinka
orinka - 28.11.2012 19:13

jen jsem si to přečetla, už mám o kilo víc. Tohle nesmím udělat, všecko bych snědla sama. Jo, a to Salko už prý se dělá i karamelové a nemusí se teda vařit.

 
TULI
TULI - 28.11.2012 18:31

to jsem nasla rady na PC .... rozdil - IVA A HERA
sqwela:
s chuti do peceni ...neboj se .... smajlik - 45

 
TULI
TULI - 28.11.2012 18:30

IVA stoprocentní tuk
Iva 100% rostlinný tuk na smažení a fritování se vrací. Iva je ideálním tukem pro jakoukoli tepelnou úpravu jídel, protože má vysokou tepelnou stabilitu, díky které se nepřipaluje ani při vysokých teplotách. Iva je pomocník, který Vám usnadní vaření všech Vašich oblíbených pokrmů. Kromě smažení a fritování je vhodná také pro přípravu moučníků, sladkých polev a čokolády.

 
TULI
TULI - 28.11.2012 18:30

ja jsem z tech tuku taky JELEN ....

kdyz delam cokolad. polevu - tak tam CRNKU trosku oleje .... aby to bylo leskle ....smajlik - 64

HERA
Rostlinný tuk, obsahuje vitaminy A, D a E, není zdrojem cholesterolu. Barva sytě žlutá. Vyrábí se již od roku 1972. Určena speciálně na pečení. Přidává se do těsta při výrobě koláčků, závinů, vánočního cukroví, dortů i zákusků. V českých kuchyních velmi oblíbená pro svou kvalitu a neobyčejně skvělou pojivost s ostatními ingrediencemi při míchání těsta. Využijeme ji i při tvorbě krémů, nesráží se, skvěle se roztírá

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 28.11.2012 18:20

dělám něco podobného ,,Šuhajdy´´ do čokolády dávám i kokosový tuk.
asi bude změna.

 
janulka57
janulka57 - 28.11.2012 15:05

Karamelové košíčky-budou určitě moc dobré,ale bohužel mám cukrovku.smajlik - 85

 
sqwela
sqwela - 28.11.2012 14:56

PEGG: děkuji za podporusmajlik - 47, začalo mě to bavit moc! a když strávníkovi chutná, to je potom dobrý , hřejivý pocit na prsou :-) smajlik - 60

 
PEGG
PEGG - 28.11.2012 14:15

sqwela - pokud tě to patlání čehokoliv baví, je to naprosto v pořádku a jen tak dál, úspěchy se určitě dostavísmajlik - 61 A nedělej si hlavu, ono někdy něco zvrzne i zkušená hospodyňka. Já nedávno dělala houskové knedlíky bez housky. Dobré byly, ale pořád jsem si říkala, že to je nějaké jinésmajlik - 68

 
sqwela
sqwela - 28.11.2012 13:03

Linda: já vařím jako ďábel! všude kolem mě binec, všechno omatlaný a zaťapaný od mých rukou, receptu se nedržím a i přesto z toho nakonec vždycky vyjde bašta, tedy to říká můj chlap :-) a k pečení si hledám cestu, leč je blátitá a kamenitá, ale já jsem vytrvalá a tak to zkouším.ještě jsem nic nevyhodila, ale občas z toho vyjde takové zdrcnuté cosi, co je ale nakonec docela poživatelné smajlik - 4 a kdyby ne, pes to sežere vždycky smajlik - 40

 
Linda
Linda - 28.11.2012 12:54

sqwela: aha, to chapu.
Varit ani pect neumim (zvladnu par veci podle blbuvzdornych receptu), zatim jsem nikoho neotravila, ale ani me to nebavi. Jenze strasne rada mlsam a pak kdyz me zaujme nejaky recept tak zahltim diskuzi dotazama smajlik - 16

 
sqwela
sqwela - 28.11.2012 12:48

Linda: když já jsem chemik - makromolekulární chemie je můj obor a k tomu ještě analytika (půdy)..to je deformace z povolání smajlik - 98 ale píct se teprve učím a jak na to tak čučím, jdu na to hold moc vědecky :-)

 
Linda
Linda - 28.11.2012 12:42

Bellana: sharon: sqwela: ja to rikam porad, ze kuchyn neni nic pro me...jezis to je veda smajlik - 76
Teda dosud jsem se domnivala, ze jsem uz resila neresitelne a nic me neprekvapi, ale priznavam ze molekularni retezce potravinovych tuku to tu jeste nebylo smajlik - 34

 
sqwela
sqwela - 28.11.2012 12:42

sharon a bellana: děkuji!smajlik - 47 to bych to zpackala, já bych tam tu heru fakt nacpala a ještě bych se divila, kde udělali soudruzi chybu smajlik - 68

 
Bellana
Bellana - 28.11.2012 12:35

sqwela: 100%ní tuk je ztužený pokrmový tuk. Někdy se dá nahradit máslem, někdy raději ne. U polevy jde nahradit tehdy, když ji nepotřebujeme tuhou, křupavou. Hera a podobně nejsou do polev vhodné, jsou moc měkké a obsahují hodně vody. A taky mi poleva z Hery nechutná. Do těsta se naopak víc hodí Hera než 100%ní tuk, protože ten dělá těsto těžké, nenadýchané. Jen do některých těst se dá použít, do takových těch listujících nebo závinových.

 
sharon
sharon - 28.11.2012 12:32

sqwela: Hera a Iva je rozdíl..........ano, jsou i kynuté koláčky se stoprocentním tukem který se tam strouhá.....zkus rozpustit Heru a Ivu a uvidíš ten rozdíl...smajlik - 68smajlik - 26 nedělám se chytrou je to jen můj názor a peču skoro 40 let....smajlik - 68

 
sqwela
sqwela - 28.11.2012 12:14

Sharon: Děkuji za radu ohledně těsta, už to mám přepsané v receptovém sešitě v adresáři v počítači smajlik - 47 a s tou čokoládou Meryl psala, že čokoládu a ztužený tuk rozpustí nad parou..no, tak jsem si myslela, že tuk na pečení, hera-iva apod, jsou přece ztužené tuky..já jsem z toho jelen. :-) takže 100%ní tuk (maslo?).zkusím.
PEGG: děkuji za tip ohledně čokolády, zkusím ji udělat s máslem.už se těším na pečení, sice to bude patlála paprťála v mém podání, ale když je pro koho péct, je to prima! :-)

 
sharon
sharon - 28.11.2012 12:09

PEGG: tyhle jsou staršího data....smajlik - 68obrázek - 1335685980_4890(2).jpg

 
sharon
sharon - 28.11.2012 12:07

PEGG: já už mám vv troubě první plech....zase motám suky s rozinkama....mám jich 19 takže 15 dětem a 4 nám...smajlik - 68

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-62
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77179.
    Archiv anket.