Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Středeční recepty od r1911

Středeční recepty od r1911

Lasagne:

Potřebujete: mleté maso (pro vegetariány lze nahradit sojovým granulátem), lasagne, cibule, žampiony, rajčatový protlak, 30% smetana, podravka, česnek, sůl, sýr

Lasagne uvaříme v osolené vodě. Na pánvi orestujeme na cibulce maso, podlijeme a podusíme. Přidáme žampiony, rajský protlak, česnek a zalijeme smetanou. Mícháme do zhoustnutí. Dochutíme podravkou a solí. Do misky střídavě vkládáme plátek těstovin a připravenou směs. Když je zapékací miska plná, poslední vrstvu směsi posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby zapéct.

Tip: Před zapečením ozdobíme rajčaty.

Rajčatový protlak a žampiony lze nahradit špenátovým protlakem. Postup je dále stejný.

 

Špekové knedlíky se zelím:

Potřebujete: starší světlé pečivo, uzené maso (slanina),  mléko, vejce, hrubá mouka, petrželka, podravka, sůl

Pečivo nakrájíme na kostičky, přidáme vejce, mléko, mouku, petrželku, podravku a sůl. Umícháme směs, ze které tvarujeme knedlíčky. Ty vaříme v osolené vodě asi 5 minut (dle velikosti).

Tip: Nakrájené pečivo nejprve nasucho orestujeme na pánvi nebo v troubě.

Pro vegetariány můžeme maso vynechat.

Podáváme se zelím nebo jako přílohu k pečenému masu.

 

Pečené párečky v listovém těstě:

Potřebujete: párky (Klausovky), listové těsto, vajíčko, grilovací koření

Párky na okrajích nařežeme a balíme do proužků listového těsta. Zabalené pokládáme na plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme grilovacím kořením a pečeme na 180°C asi 25 minut, dokud těsto nezezlátne. Během pečení můžeme ještě potírat vejcem.

 

r1911


14.11.2007   Rubrika:   |   Komentářů 65   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Středeční recepty od r1911

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-65
Ota
Ota - 14.11.2007 11:10

Linda: u nás je to trocha horší ... žena zvládne špagety, vřetánka a kolínka se sýrovou omáčkou , nejlépe z pytlíku.

 
Ota
Ota - 14.11.2007 11:08

linda : v německu mají hroubou "doppelgriffiges mehl" nebo "hefegeback" a polohrubá je "instantmehl" .... to je přece od vás taky kousek kajakem přes Baltsmajlik - 34

 
Ota
Ota - 14.11.2007 11:06

Linda: arabové nebo turci by mohli mít něco jako Semolinu ... oni to dost používají ..... je to vlastně jemná krupice - když jí míchneš s lokální hladkou moukou tak to bude lepit dostatečně ....

 
Linda
Linda - 14.11.2007 10:59

orinka: Já zavedla nechutná Ti moje jídlo, fajn zítra varís ty. Jenze manzel umí uvarit spagety a k tomu opéct slaninu a polít to kecupem (holky to jedí a já si ten den neco namazu), starsí má varení ve skole a tak na nás doma zkousí experimenty -asi 3 jsou dobrá jídla,ale uz mi lezou krkem a zbytek bych nepodávala ani nejhorsímu nepríteli. A mladsí nám naposledy naservírovala rýzovou kasi (tu za ní zvládla mikrovlnka) a posypala jí skoricí. Nic proti tomu, ale dieta sla do háje.

 
Linda
Linda - 14.11.2007 10:54

Ota: ruský nebo polský obchudek jsem nikde neobjevila, bydlím v pidi meste a ani v okolních krapet vetsích mestech moc pristehovalcu není - teda myslím pristehovalce s uzitecnými potravinami, muslimy sem snad sypají, ale ti zase az na levnou Nutelu, srandovní testoviny a vsechny mozné obiloviny nemají nic pouzitelného. No mozná ze mají neco místo hrubé mouky, ale já to v té jejich hatmatilce neprelouskám a rozbalovat pytlík s moukou a "osahat" obsah v obchode nemuzu. A záhadných potravin od ruzných minorit mám doma na ozkousení víc nez dost.

 
orinka
orinka - 14.11.2007 10:53

Linda: tak to by u mě nepochodilismajlik - 68 - jíst se má všecko, co se připraví, je to mj. taky výraz úcty k mé práci, ne? A jestli chce jíst někdo něco jiného, beze všeho, ráda se posadím a nechám je vařitsmajlik - 42

 
Stanik
Stanik - 14.11.2007 10:51

Sheeni: treba :-) coz nic nemeni na tom, ze jsou to kaloricke bonmby... a obecne mam pocit, ze kdyz dorazi pratele na vecu, sezere se toho daleko vic, nez obvykle, tak nevim ...smajlik - 16smajlik - 26

 
Ota
Ota - 14.11.2007 10:51

Sheeni: štastný to kruh
nerušte mých kruhů

 
Pegyša
Pegyša - 14.11.2007 10:48

r1911 Tvoje recepty nemají chybusmajlik - 25

 
Sheeni
Sheeni - 14.11.2007 10:46

Ota: Stanik: Třeba pořádají večeře v kruhu přátel, hm?smajlik - 68

 
Ota
Ota - 14.11.2007 10:44

Sheeni: nevím všechno to vypadá jako "echt porce" přece to šmarjá nevyhazujou...

 
Stanik
Stanik - 14.11.2007 10:42

Sheeni: takovyhle kaloricky bobmby k veceri? .. leda by si davali destke porce? .-))
nebo maji kliku a maji dobry matabolismus :-)

 
Ota
Ota - 14.11.2007 10:41

Linda: podle mě musí i ve švédsku existovat možnost sehnat hrubou mouku, v v USA jsme ji objevili po dlouhém pátrání pod jménem "instatní mouka" Wondra v oddělení mezi kvasnicema, droždím .... taky je to potvora balené v množství málem jako koření ........

Nemáte v okolí nějaké rusy nebo poláky ? Mívají tendence zakládat krámky se svým zbožím a tam právě kupujeme chleba,mouku, pivo nebo okurky když jsme v USA,Anglii nebo Holandsku ....

 
Sheeni
Sheeni - 14.11.2007 10:37

Ota: Stanik: A co třeba to, že jí s mírou, prostě se nepřežírají???? smajlik - 68smajlik - 68

 
Stanik
Stanik - 14.11.2007 10:33

Ota: vid, jen tise zavidim, ja si takhle hodovat, tak si postavu neudrzim ani nahodou.. ale treba oni hodne cvici a sportujou coz ja fkat nemam rada... radsi tri dny hladovet, nez jeden cvicit smajlik - 34

 
Stanik
Stanik - 14.11.2007 10:32

Sheeni: no ja to resim jinak.. kdyz semi nechce varit.. jdem se nekam najist...nebo vari muz .. varim proste jen,kdyz me to chytne... ale to je tak jeden viken v mesici.. ten druhy je na milackovi :-) dalsi dva jsme u nasich, takze se starat nemusim smajlik - 34

 
Ota
Ota - 14.11.2007 10:31

Uprvního receptáře byla fotka autorů že ?
Rak se vás ptám jak je to možný, že ste tak hubený?smajlik - 34

 
Sheeni
Sheeni - 14.11.2007 10:31

Stanik: Mně vaření docela baví, ale přijde mi zbytečné dělat nějaké jídlo čtyři hodiny, patlat se s tím a tak, mám ráda rychlovky!! Naštěstí jsem našla chlapce, co má rád to co já, což je docela problém, protože já moc nejím maso (vlastně skoro vůbecsmajlik - 68), mám ráda zeleninu na všechny způsoby, různé saláty a tak a jsem přešťastná, že nebudu muset vařit deset jídel a pořád něco vymýšlet...

 
Linda
Linda - 14.11.2007 10:26

Ota: znám a posílám dánské recepty

 
Stanik
Stanik - 14.11.2007 10:24

Linda: jeee , to jsem rada, ze ten muj drahousek neni sam...
jinak me taky krute nebavi travit cas v kuchyni...kdyby bylo na me, zivim se jen tmavym pecivem a jogurtama, pripadne masem s cerstvou (!) zeleninou.. varenou zeleninu sice pozru,ale s krajnim sebezaprenim... nepocotam do toho kevatk a brokolici toma rada , jak v polevce , tak smazene...

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-65
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77194.
    Archiv anket.