Středeční recepty od r1911
.jpg)
Lasagne:
Potřebujete: mleté maso (pro vegetariány lze nahradit sojovým granulátem), lasagne, cibule, žampiony, rajčatový protlak, 30% smetana, podravka, česnek, sůl, sýr
Lasagne uvaříme v osolené vodě. Na pánvi orestujeme na cibulce maso, podlijeme a podusíme. Přidáme žampiony, rajský protlak, česnek a zalijeme smetanou. Mícháme do zhoustnutí. Dochutíme podravkou a solí. Do misky střídavě vkládáme plátek těstovin a připravenou směs. Když je zapékací miska plná, poslední vrstvu směsi posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby zapéct.
Tip: Před zapečením ozdobíme rajčaty.
Rajčatový protlak a žampiony lze nahradit špenátovým protlakem. Postup je dále stejný.
![]() |
Špekové knedlíky se zelím:
Potřebujete: starší světlé pečivo, uzené maso (slanina), mléko, vejce, hrubá mouka, petrželka, podravka, sůl
Pečivo nakrájíme na kostičky, přidáme vejce, mléko, mouku, petrželku, podravku a sůl. Umícháme směs, ze které tvarujeme knedlíčky. Ty vaříme v osolené vodě asi 5 minut (dle velikosti).
Tip: Nakrájené pečivo nejprve nasucho orestujeme na pánvi nebo v troubě.
Pro vegetariány můžeme maso vynechat.
Podáváme se zelím nebo jako přílohu k pečenému masu.
![]() |
Pečené párečky v listovém těstě:
Potřebujete: párky (Klausovky), listové těsto, vajíčko, grilovací koření
Párky na okrajích nařežeme a balíme do proužků listového těsta. Zabalené pokládáme na plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme grilovacím kořením a pečeme na 180°C asi 25 minut, dokud těsto nezezlátne. Během pečení můžeme ještě potírat vejcem.
![]() |
![]() |
14.11.2007 Rubrika: | Komentářů 65 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Středeční recepty od r1911
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..jpg)
Linda: u nás je to trocha horší ... žena zvládne špagety, vřetánka a kolínka se sýrovou omáčkou , nejlépe z pytlíku.
.jpg)
linda : v německu mají hroubou "doppelgriffiges mehl" nebo "hefegeback" a polohrubá je "instantmehl" .... to je přece od vás taky kousek kajakem přes Balt
.jpg)
Linda: arabové nebo turci by mohli mít něco jako Semolinu ... oni to dost používají ..... je to vlastně jemná krupice - když jí míchneš s lokální hladkou moukou tak to bude lepit dostatečně ....
.jpg)
orinka: Já zavedla nechutná Ti moje jídlo, fajn zítra varís ty. Jenze manzel umí uvarit spagety a k tomu opéct slaninu a polít to kecupem (holky to jedí a já si ten den neco namazu), starsí má varení ve skole a tak na nás doma zkousí experimenty -asi 3 jsou dobrá jídla,ale uz mi lezou krkem a zbytek bych nepodávala ani nejhorsímu nepríteli. A mladsí nám naposledy naservírovala rýzovou kasi (tu za ní zvládla mikrovlnka) a posypala jí skoricí. Nic proti tomu, ale dieta sla do háje.
.jpg)
Ota: ruský nebo polský obchudek jsem nikde neobjevila, bydlím v pidi meste a ani v okolních krapet vetsích mestech moc pristehovalcu není - teda myslím pristehovalce s uzitecnými potravinami, muslimy sem snad sypají, ale ti zase az na levnou Nutelu, srandovní testoviny a vsechny mozné obiloviny nemají nic pouzitelného. No mozná ze mají neco místo hrubé mouky, ale já to v té jejich hatmatilce neprelouskám a rozbalovat pytlík s moukou a "osahat" obsah v obchode nemuzu. A záhadných potravin od ruzných minorit mám doma na ozkousení víc nez dost.
Linda: tak to by u mě nepochodili - jíst se má všecko, co se připraví, je to mj. taky výraz úcty k mé práci, ne? A jestli chce jíst někdo něco jiného, beze všeho, ráda se posadím a nechám je vařit

Sheeni: treba :-) coz nic nemeni na tom, ze jsou to kaloricke bonmby... a obecne mam pocit, ze kdyz dorazi pratele na vecu, sezere se toho daleko vic, nez obvykle, tak nevim ...
.jpg)
Sheeni: štastný to kruh
nerušte mých kruhů

r1911 Tvoje recepty nemají chybu

Ota: Stanik: Třeba pořádají večeře v kruhu přátel, hm?
.jpg)
Sheeni: nevím všechno to vypadá jako "echt porce" přece to šmarjá nevyhazujou...

Sheeni: takovyhle kaloricky bobmby k veceri? .. leda by si davali destke porce? .-))
nebo maji kliku a maji dobry matabolismus :-)
.jpg)
Linda: podle mě musí i ve švédsku existovat možnost sehnat hrubou mouku, v v USA jsme ji objevili po dlouhém pátrání pod jménem "instatní mouka" Wondra v oddělení mezi kvasnicema, droždím .... taky je to potvora balené v množství málem jako koření ........
Nemáte v okolí nějaké rusy nebo poláky ? Mívají tendence zakládat krámky se svým zbožím a tam právě kupujeme chleba,mouku, pivo nebo okurky když jsme v USA,Anglii nebo Holandsku ....

Ota: Stanik: A co třeba to, že jí s mírou, prostě se nepřežírají????

Ota: vid, jen tise zavidim, ja si takhle hodovat, tak si postavu neudrzim ani nahodou.. ale treba oni hodne cvici a sportujou coz ja fkat nemam rada... radsi tri dny hladovet, nez jeden cvicit

Sheeni: no ja to resim jinak.. kdyz semi nechce varit.. jdem se nekam najist...nebo vari muz .. varim proste jen,kdyz me to chytne... ale to je tak jeden viken v mesici.. ten druhy je na milackovi :-) dalsi dva jsme u nasich, takze se starat nemusim
.jpg)
Uprvního receptáře byla fotka autorů že ?
Rak se vás ptám jak je to možný, že ste tak hubený?

Stanik: Mně vaření docela baví, ale přijde mi zbytečné dělat nějaké jídlo čtyři hodiny, patlat se s tím a tak, mám ráda rychlovky!! Naštěstí jsem našla chlapce, co má rád to co já, což je docela problém, protože já moc nejím maso (vlastně skoro vůbec), mám ráda zeleninu na všechny způsoby, různé saláty a tak a jsem přešťastná, že nebudu muset vařit deset jídel a pořád něco vymýšlet...
.jpg)
Ota: znám a posílám dánské recepty

Linda: jeee , to jsem rada, ze ten muj drahousek neni sam...
jinak me taky krute nebavi travit cas v kuchyni...kdyby bylo na me, zivim se jen tmavym pecivem a jogurtama, pripadne masem s cerstvou (!) zeleninou.. varenou zeleninu sice pozru,ale s krajnim sebezaprenim... nepocotam do toho kevatk a brokolici toma rada , jak v polevce , tak smazene...