Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Rizoto s buřty

Rizoto s buřty

Potřebujete: 2 sáčky vaporizované rýže, 2 cukety, 2 buřty, 1 středně velkou cibuli, olej, sůl a pepř

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno. Cukety zbavíme konců, neloupeme, nakrájíme na kostičky. Buřty sloupneme a nakrájíme na kolečka a ta na čtvrtky. Sáčky rýže uvaříme podle návodu na obalu. Rozehřejeme olej a mírně orestujeme cukety, přidáme buřty a zvolna opékáme. Smícháme s uvařenou rýží a dochutíme solí a pepřem. Můžeme sypat strouhaným sýrem.

 

Lenka Moučková


19.11.2010   Rubrika: Rýže   |   Komentářů 91   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

Související odkazy:

 

Diskuse ke článku - Rizoto s buřty

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-91
Stanik
Stanik - 19.11.2010 20:02

evropka: nj,lepsi byt nevyhranena ;))) holky uzijte si vikend. Halt nejsem bodry typ ve stylu Slunce,seno...;)))

 
evropka
evropka - 19.11.2010 19:54

Stanik: nene děvče,jsi názorově velmi vyhraněná a já ti pouze říkám co si myslímsmajlik - 26smajlik - 26,to snad není nic proti ničemu a to že mám ráda sharon a nasměju se s ní,není třeba nazývat "spolkem",přeji krásný večer a slunce v dušismajlik - 62

 
sharon
sharon - 19.11.2010 19:44

evropka: ale fakt ten dnešní recept to je mazec....to by ani Jřík nevymyslel a to už je co říct.....smajlik - 16smajlik - 16smajlik - 16

 
sharon
sharon - 19.11.2010 19:43

evropka: neboj, já si dám tu švýcarskou čokoládu co mám od tebe, ta je na nervy......a raději budu tlustá , než.........však víš !smajlik - 33

 
Stanik
Stanik - 19.11.2010 19:38

evropka: krom toho jsem te nepoucovala. Psala jsem Otikovi o magi a kecupu,ktere fakt nemusim a o blafu v dnesnim receptu,ktery jsem okomentovala jako jeden z mala ;) ale to by si ten spolek nemohl nechat ujit,aby do me nesil,ale klidne si posluz,je to lepsi,nez se cpat na noc cokoladou,ta jde na tloustku ;)))

 
evropka
evropka - 19.11.2010 19:38

sharon: věru med né prosím,ještě máme litrsmajlik - 76smajlik - 76njn holka,hlavně si na noc nemaž tu ciabattu kachním sádlem s jatýrkama ,víš že ti to nedělá dobře na žlučníksmajlik - 58

 
sharon
sharon - 19.11.2010 19:34

evropka: já si to užila... i s tím předkrmem...a chutnalo i Johnymu a to je co říct, už se moc těšíme na příště......dovezu ty panenky a domácí kachny...jo a ty ořechy a med taky, to už mám doma.....smajlik - 47smajlik - 60

 
sharon
sharon - 19.11.2010 19:32

evropka: 19:24.......klídek....a raději se pochlub cenama co máš za vaření, a to že ovládáš 6 řečí můžeš taky napsat, aby to nevypadalo že na sobě nemakáš.....smajlik - 60

 
evropka
evropka - 19.11.2010 19:32

sharon: díky,snad to nebylo špatné....jen ten předkrmsmajlik - 72

 
Stanik
Stanik - 19.11.2010 19:28

Leii: je to jak rikas :) mam staly repertoir,ktery mam dovedeny k dokonalosti,pac varim tak jednou za mesic a pul :) no a pokud lidi bavi si pestovat mindrak,misto aby na sobe makali,a pak mohli rict,ze jsou v necem dobri,tak me to teda nebavi :)))

 
sharon
sharon - 19.11.2010 19:27

evropka: 17:31....se pos...smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68 ona je holka všudybylka, všechnoznalka, všeumělka.....hotl, každej jsme nějakej.....ovšem Ali, menu od Tebe , to je prostě "nebe v hubě".......smajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57

 
evropka
evropka - 19.11.2010 19:24

Leii:rozumím tomu co mi chceš říct,ale opravdu se nenechám poučovat někým jako je standa...jsem gurmet a i když vařím ve všední dny běžná jídla,snažím se vařit z kvalitních surovin,náš nejlepší kamarád má velké řeznictví,takže víkendové vaření vždy patří k těm lepším včetně vína,to že jsem několikrát pila pravé šampaňské vůbec nevytahuji,ale nechutná mi....nemluvě o tom,že jsem absolvovala několik kurzů vaření,je to můj velký koníček,ale opravdu nemám potřebu to křičet do světa,jak jsem dobrá.....ochutnala jsem také vaření václava friče,zdeňka polreicha,riccarda lucque,dalibora navrátila,ale říct o sobě že vařím excelentně,to je v tomto případě víc než úsměvné....

 
sharon
sharon - 19.11.2010 19:24

sem se nasmála.....od mnohých tady bych chtěla ochutnat svíčkovou.....nevím, nevím, jestli bych to ustála.......
k receptu ...děsný, buřty nemusím a tohle mi přijde jako patlanina ani ne pro pejska....i ten dá přednost granulím.smajlik - 68

 
Leii
Leii - 19.11.2010 18:57

evropka: no, ono možná kdyby u Staníka stoloval někdo, kdo není zvyklý na to, že rizoto je rizotem, tak by mu taky nechutnalo a cítil by se ošizen a možná by ji nazval průměrnou kuchařkou...z oliv by mu natahovalo, ten eidam na nudlích by byl ňákej divnej, vždyť i když ochutnáte pravé šampaňské, tak se od Bohemky fakt liší...např. sestra mého přítele vaří málo, ale její jídla jsou tiptop - prostě jich umí pár, ale skvěle a ze skvělých surovin...

jinak Oto jsi mě rozesmál s tím lančmítem / lanýžem smajlik - 34

 
Leii
Leii - 19.11.2010 18:52

tornado-lou 14:06: dočítám - souhlas na 100%!

Bellana: většinu jídel, která popisuješ, mám také moc ráda - nejde přece o to, být za každou cenu jako obyvatel Středomoří - ale o vaření z kvalitních surovin, bez náhražek a dochucovadel - a nazývat věci pravými jmény...

 
Leii
Leii - 19.11.2010 18:43

toto je rizoto??? no, když myslíte... smajlik - 20 možná by stálo za to, mít rubriky dvě - jednu na vaření a jednu na kuchtění - nic ve zlém, ale příprava rizota mí své zákonitosti

 
evropka
evropka - 19.11.2010 17:31

Cinderella: ať si standa dělá co chce,jen to její věčné chvástání je mnohdy únavné....smajlik - 42nechávám si koření posílat z mexika,hečsmajlik - 57

 
Cinderella
Cinderella - 19.11.2010 17:24

r1911: cibuli nakrájíme nadrobno, uvaříme rizoto podle postupu a cibuli vyhodímesmajlik - 42

 
r1911
r1911 - 19.11.2010 17:15

z postupu se někam vytratila nakrájená cibule smajlik - 58

 
Cinderella
Cinderella - 19.11.2010 17:01

evropka:Stanik: už se perousmajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34

evropka: ad 14:35 ale to se nevylučuje, Stanik prostě vaří výjimečně, ale zato to jídlo stojí za to, čili je výtečnésmajlik - 75smajlik - 75 prostě jí netrvalo 30 let než se "vyvařila" k dokonalosti smajlik - 42smajlik - 42

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-91
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77048.
    Archiv anket.