Rizoto s buřty
Potřebujete: 2 sáčky vaporizované rýže, 2 cukety, 2 buřty, 1 středně velkou cibuli, olej, sůl a pepř
Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno. Cukety zbavíme konců, neloupeme, nakrájíme na kostičky. Buřty sloupneme a nakrájíme na kolečka a ta na čtvrtky. Sáčky rýže uvaříme podle návodu na obalu. Rozehřejeme olej a mírně orestujeme cukety, přidáme buřty a zvolna opékáme. Smícháme s uvařenou rýží a dochutíme solí a pepřem. Můžeme sypat strouhaným sýrem.
19.11.2010 Rubrika: Rýže | Komentářů 91 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - Rizoto s buřty
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.evropka: nj,lepsi byt nevyhranena ;))) holky uzijte si vikend. Halt nejsem bodry typ ve stylu Slunce,seno...;)))
Stanik: nene děvče,jsi názorově velmi vyhraněná a já ti pouze říkám co si myslím,to snad není nic proti ničemu a to že mám ráda sharon a nasměju se s ní,není třeba nazývat "spolkem",přeji krásný večer a slunce v duši
evropka: ale fakt ten dnešní recept to je mazec....to by ani Jřík nevymyslel a to už je co říct.....
evropka: neboj, já si dám tu švýcarskou čokoládu co mám od tebe, ta je na nervy......a raději budu tlustá , než.........však víš !
evropka: krom toho jsem te nepoucovala. Psala jsem Otikovi o magi a kecupu,ktere fakt nemusim a o blafu v dnesnim receptu,ktery jsem okomentovala jako jeden z mala ;) ale to by si ten spolek nemohl nechat ujit,aby do me nesil,ale klidne si posluz,je to lepsi,nez se cpat na noc cokoladou,ta jde na tloustku ;)))
sharon: věru med né prosím,ještě máme litrnjn holka,hlavně si na noc nemaž tu ciabattu kachním sádlem s jatýrkama ,víš že ti to nedělá dobře na žlučník
evropka: já si to užila... i s tím předkrmem...a chutnalo i Johnymu a to je co říct, už se moc těšíme na příště......dovezu ty panenky a domácí kachny...jo a ty ořechy a med taky, to už mám doma.....
evropka: 19:24.......klídek....a raději se pochlub cenama co máš za vaření, a to že ovládáš 6 řečí můžeš taky napsat, aby to nevypadalo že na sobě nemakáš.....
sharon: díky,snad to nebylo špatné....jen ten předkrm
Leii: je to jak rikas :) mam staly repertoir,ktery mam dovedeny k dokonalosti,pac varim tak jednou za mesic a pul :) no a pokud lidi bavi si pestovat mindrak,misto aby na sobe makali,a pak mohli rict,ze jsou v necem dobri,tak me to teda nebavi :)))
evropka: 17:31....se pos... ona je holka všudybylka, všechnoznalka, všeumělka.....hotl, každej jsme nějakej.....ovšem Ali, menu od Tebe , to je prostě "nebe v hubě".......
Leii:rozumím tomu co mi chceš říct,ale opravdu se nenechám poučovat někým jako je standa...jsem gurmet a i když vařím ve všední dny běžná jídla,snažím se vařit z kvalitních surovin,náš nejlepší kamarád má velké řeznictví,takže víkendové vaření vždy patří k těm lepším včetně vína,to že jsem několikrát pila pravé šampaňské vůbec nevytahuji,ale nechutná mi....nemluvě o tom,že jsem absolvovala několik kurzů vaření,je to můj velký koníček,ale opravdu nemám potřebu to křičet do světa,jak jsem dobrá.....ochutnala jsem také vaření václava friče,zdeňka polreicha,riccarda lucque,dalibora navrátila,ale říct o sobě že vařím excelentně,to je v tomto případě víc než úsměvné....
sem se nasmála.....od mnohých tady bych chtěla ochutnat svíčkovou.....nevím, nevím, jestli bych to ustála.......
k receptu ...děsný, buřty nemusím a tohle mi přijde jako patlanina ani ne pro pejska....i ten dá přednost granulím.
evropka: no, ono možná kdyby u Staníka stoloval někdo, kdo není zvyklý na to, že rizoto je rizotem, tak by mu taky nechutnalo a cítil by se ošizen a možná by ji nazval průměrnou kuchařkou...z oliv by mu natahovalo, ten eidam na nudlích by byl ňákej divnej, vždyť i když ochutnáte pravé šampaňské, tak se od Bohemky fakt liší...např. sestra mého přítele vaří málo, ale její jídla jsou tiptop - prostě jich umí pár, ale skvěle a ze skvělých surovin...
jinak Oto jsi mě rozesmál s tím lančmítem / lanýžem
tornado-lou 14:06: dočítám - souhlas na 100%!
Bellana: většinu jídel, která popisuješ, mám také moc ráda - nejde přece o to, být za každou cenu jako obyvatel Středomoří - ale o vaření z kvalitních surovin, bez náhražek a dochucovadel - a nazývat věci pravými jmény...
toto je rizoto??? no, když myslíte... možná by stálo za to, mít rubriky dvě - jednu na vaření a jednu na kuchtění - nic ve zlém, ale příprava rizota mí své zákonitosti
Cinderella: ať si standa dělá co chce,jen to její věčné chvástání je mnohdy únavné....nechávám si koření posílat z mexika,heč
r1911: cibuli nakrájíme nadrobno, uvaříme rizoto podle postupu a cibuli vyhodíme
z postupu se někam vytratila nakrájená cibule
evropka:Stanik: už se perou
evropka: ad 14:35 ale to se nevylučuje, Stanik prostě vaří výjimečně, ale zato to jídlo stojí za to, čili je výtečné prostě jí netrvalo 30 let než se "vyvařila" k dokonalosti