Rizoto s buřty
Potřebujete: 2 sáčky vaporizované rýže, 2 cukety, 2 buřty, 1 středně velkou cibuli, olej, sůl a pepř
Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno. Cukety zbavíme konců, neloupeme, nakrájíme na kostičky. Buřty sloupneme a nakrájíme na kolečka a ta na čtvrtky. Sáčky rýže uvaříme podle návodu na obalu. Rozehřejeme olej a mírně orestujeme cukety, přidáme buřty a zvolna opékáme. Smícháme s uvařenou rýží a dochutíme solí a pepřem. Můžeme sypat strouhaným sýrem.
19.11.2010 Rubrika: Rýže | Komentářů 91 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - Rizoto s buřty
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Stanik: promiň že se k tomu vracím,ale teď tady čtu jak se chválíš,jak máš všechno excelentní a dokonalé,to by snad nedokázal říct ani polreich,s takovou sebechválou jsem se nikdy nesetka...i když všechno je jednou poprvé,tipuji tě na velmi průměrnou kuchařku,zato nadprůměrně sebevědomou
evropka: jak u koho
jo a babica a jeho šopingování,tak to je něco
Stanik: nemůžeš vařit výtečně,když vaříš vyjimečně,to se vylučuje
Bellana: kazdy mame nejakou nerest.. nekdo si kazi zaludek, jiny plice a nekdo je samej chlap.... vzdyt je to jedno.
taky je pravda, ze rada podobnej hruz tu si proslo... nicmene, kdyz vidim rizoto... tk jsem si sla precit, jestli vidimdobre, nebo pani proste mysli pytlikovou rejži s buratma.. a vono jo
Ach jo, já se tak stydím Mám totiž ráda zeleninu na smetaně a guláš a nastavovovanou kaši a taky buřtguláš a rizoto se zeleninou a čočku a šoulet a jáhly a bramboráky a bramboračku a držťkovou a boršč a zelňačku. A nechutná mi ementál a parmazán (tfujtajfl) a olivy a mořské plody (raději umřu hlady, jednou to stačilo, nikdy více). A na služebce chodím do vietnamského bistra.
nicmene zase je v zajmu objektivity potreb podotknout, ze tohle sme sepsuli ponekud nesprvedlive. sem tam se tu objevi nejaka podobna hruza a projde bez povsimnuti.
Klekí: jisteze je to o prioritach a o moznostech. jenze je rozdil neco takovyho uvarit s vedomim toho, ze je to kompromis a znouzectnost a je rozdil myslet si, ze je to v poradku a jeste na to davat navody a sirit to. at si kazdy ji co mu chutna, ale recept proste musi mit nejakou hlavu a patu.
Stanik: Myslím, že pokud je to jedno z mála ,,nezdravých" jídel, tak se stane prd. A denně to určitě nejí.
Ota: jinak bych taky skakala metr vysoko, kdyby mi navteva chtela lit magi do domaciho hoveziho vyvaru s domacimi nudlemi, ktery mam fakt dovedeny k dokonalosti,nudle jsem naucila exelentni
nicmene, pokud bych varila z povinnosti, tak bych mozna k babicovym blafum dosla.. ale jelikoz varim, jen kdyz mam naladu... vysledek je vzdy na vybornou .. mozna proto, ze zasadne nepouzivam levne nahrazky cehokoliv...
evropka: ja psala ze varim vyjmecne, zato výtečně coz je dost rozdil!
kdyz se mi nechce nevarim, a radeji si na neco skocime.
Co nedelam vubec je myti nadobi,od toho mam kamosku myčku
Klekí: diteti bych kecup tuplem nedavala, je to samy cukr a konzervanty
Stanik: ty jsi dobrá kuchařka??,někde jsi psala,že vůbec nevaříš,ale raději si na jídlo dojdeš....
majucha: dyt si me videla.. sice dlouhe, ale jemne vlasy a hlavne rovne :-)
a toho Kreastasu fakt staci polovicni mnozstvi nez samponu z drogerky, navic by se mel redit, jak jsem byla poucena
Cinderella: Ha!
Já je zkrátila taky, zcela nedobrovolně a po tý čůze, co mi je ufikla u hlavy, bych střílela ještě dneska. Je to, teď nevim, šest nebo sedm let, a ještě pořád to nemám dorostlý do původní délky a hlavně tvaru. Už jsem měla dvakrát odvahu to nechat krapet zarovnat (zformovat) a tím pádem zkrátit, ale hodně moc si rozmyslím, jestli ještě někdy vyzkouším kadeřníka z ulice
Hele, vy vyznavači kvalitních surovin a šamponů. Nemyslíte, že je to i o osobnosti člověka, jeho prioritách, možnostech a chutích?
Tenhle recept se mi taky nelíbí, buřty moc nemusím, ale věřím, že se najdou prostě lidi, kterým to může chutnat a nejsou proto o nic horší.
Ad šampon - na tak drahý prostě nemám ani omylem, kupuju si nějaký děsně levný, snad za 50, - Kč, vydrží tři měsíce a myslím, že vlasy by mi leckdo záviděl.
Ad kečup - taky si nemyslím, že je to zdravé, ale mojí dceři chutná MOC, tak ho prostě jí.
majucha: když si je budeš mejt jednou za měsíc, tak ti taky tak dlouho vydrží ale je fakt, že já svý kadeře radikálně zkrátila a je to pohodlnější
nj. mate pravdu. ze bych si myslela, ze si na tom pochutnam, to fakt neee. obzvlast teda proto ze vetsina uzenin je desiva. nicmene kajicne priznavam, ze sem tam neco podobneho vytvorim na chalupe, kde mam jeden hrnec, jednu plotynku a potrebuju spotrebovat veci, ktery nechci vezt zpatky. to pak vznikaji podobne smesi nicmene jako jidlo to funguje, jime to jen ja a manzel a ten mi to odpusti. ale rozhodne bych si nedovolila vydavat to za jidlo a jeste na to zverejnovat recept.
Půl roku? Tři měsíce? Tiše závidím. Vzhledem k délce a hustotě mých houní mám jakýkoliv šampon i kondiocionér tak maximálně na tři až pět použití.