Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Rizoto s buřty

Rizoto s buřty

Potřebujete: 2 sáčky vaporizované rýže, 2 cukety, 2 buřty, 1 středně velkou cibuli, olej, sůl a pepř

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno. Cukety zbavíme konců, neloupeme, nakrájíme na kostičky. Buřty sloupneme a nakrájíme na kolečka a ta na čtvrtky. Sáčky rýže uvaříme podle návodu na obalu. Rozehřejeme olej a mírně orestujeme cukety, přidáme buřty a zvolna opékáme. Smícháme s uvařenou rýží a dochutíme solí a pepřem. Můžeme sypat strouhaným sýrem.

 

Lenka Moučková


19.11.2010   Rubrika: Rýže   |   Komentářů 91   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

Související odkazy:

 

Diskuse ke článku - Rizoto s buřty

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-91
evropka
evropka - 19.11.2010 16:53

Stanik: promiň že se k tomu vracím,ale teď tady čtu jak se chválíš,jak máš všechno excelentní a dokonalé,to by snad nedokázal říct ani polreich,s takovou sebechválou jsem se nikdy nesetka...i když všechno je jednou poprvé,tipuji tě na velmi průměrnou kuchařku,zato nadprůměrně sebevědomousmajlik - 47

 
Stanik
Stanik - 19.11.2010 15:06

evropka: jak u kohosmajlik - 99

 
evropka
evropka - 19.11.2010 14:38

jo a babica a jeho šopingování,tak to je něcosmajlik - 34smajlik - 34

 
evropka
evropka - 19.11.2010 14:35

Stanik: nemůžeš vařit výtečně,když vaříš vyjimečně,to se vylučujesmajlik - 42

 
Stanik
Stanik - 19.11.2010 14:34

Bellana: kazdy mame nejakou nerest.. nekdo si kazi zaludek, jiny plice a nekdo je samej chlap.... vzdyt je to jedno.

taky je pravda, ze rada podobnej hruz tu si proslo... nicmene, kdyz vidim rizoto... tk jsem si sla precit, jestli vidimdobre, nebo pani proste mysli pytlikovou rejži s buratma.. a vono josmajlik - 42

 
Bellana
Bellana - 19.11.2010 14:14

Ach jo, já se tak stydímsmajlik - 72 Mám totiž ráda zeleninu na smetaně a guláš a nastavovovanou kaši a taky buřtguláš a rizoto se zeleninou a čočku a šoulet a jáhly a bramboráky a bramboračku a držťkovou a boršč a zelňačku. A nechutná mi ementál a parmazán (tfujtajfl) a olivy a mořské plody (raději umřu hlady, jednou to stačilo, nikdy více). A na služebce chodím do vietnamského bistrasmajlik - 72.

 
tornado-lou
tornado-lou - 19.11.2010 14:08

nicmene zase je v zajmu objektivity potreb podotknout, ze tohle sme sepsuli ponekud nesprvedlive. sem tam se tu objevi nejaka podobna hruza a projde bez povsimnuti.

 
tornado-lou
tornado-lou - 19.11.2010 14:06

Klekí: jisteze je to o prioritach a o moznostech. jenze je rozdil neco takovyho uvarit s vedomim toho, ze je to kompromis a znouzectnost a je rozdil myslet si, ze je to v poradku a jeste na to davat navody a sirit to. at si kazdy ji co mu chutna, ale recept proste musi mit nejakou hlavu a patu.

 
Klekí
Klekí - 19.11.2010 13:55

Stanik: Myslím, že pokud je to jedno z mála ,,nezdravých" jídel, tak se stane prd. A denně to určitě nejí.

 
Stanik
Stanik - 19.11.2010 13:55

Ota: jinak bych taky skakala metr vysoko, kdyby mi navteva chtela lit magi do domaciho hoveziho vyvaru s domacimi nudlemi, ktery mam fakt dovedeny k dokonalosti,nudle jsem naucila exelentni smajlik - 58

 
Stanik
Stanik - 19.11.2010 13:52

nicmene, pokud bych varila z povinnosti, tak bych mozna k babicovym blafum dosla.. ale jelikoz varim, jen kdyz mam naladu... vysledek je vzdy na vybornou .. mozna proto, ze zasadne nepouzivam levne nahrazky cehokoliv...

 
Stanik
Stanik - 19.11.2010 13:50

evropka: ja psala ze varim vyjmecne, zato výtečněsmajlik - 42 coz je dost rozdil!
kdyz se mi nechce nevarim, a radeji si na neco skocime.
Co nedelam vubec je myti nadobi,od toho mam kamosku myčkusmajlik - 42

 
Stanik
Stanik - 19.11.2010 13:49

Klekí: diteti bych kecup tuplem nedavala, je to samy cukr a konzervanty

 
evropka
evropka - 19.11.2010 13:47

Stanik: ty jsi dobrá kuchařka??,někde jsi psala,že vůbec nevaříš,ale raději si na jídlo dojdeš....smajlik - 26

 
Stanik
Stanik - 19.11.2010 13:43

majucha: dyt si me videla.. sice dlouhe, ale jemne vlasy a hlavne rovne :-)
a toho Kreastasu fakt staci polovicni mnozstvi nez samponu z drogerky, navic by se mel redit, jak jsem byla poucenasmajlik - 68

 
štoudev
štoudev - 19.11.2010 13:37

Cinderella: Ha!smajlik - 34
Já je zkrátila taky, zcela nedobrovolně a po tý čůze, co mi je ufikla u hlavy, bych střílela ještě dneska. Je to, teď nevim, šest nebo sedm let, a ještě pořád to nemám dorostlý do původní délky a hlavně tvaru. Už jsem měla dvakrát odvahu to nechat krapet zarovnat (zformovat) a tím pádem zkrátit, ale hodně moc si rozmyslím, jestli ještě někdy vyzkouším kadeřníka z ulicesmajlik - 42

 
Klekí
Klekí - 19.11.2010 13:35

Hele, vy vyznavači kvalitních surovin a šamponů. Nemyslíte, že je to i o osobnosti člověka, jeho prioritách, možnostech a chutích?
Tenhle recept se mi taky nelíbí, buřty moc nemusím, ale věřím, že se najdou prostě lidi, kterým to může chutnat a nejsou proto o nic horší.

Ad šampon - na tak drahý prostě nemám ani omylem, kupuju si nějaký děsně levný, snad za 50, - Kč, vydrží tři měsíce a myslím, že vlasy by mi leckdo záviděl.

Ad kečup - taky si nemyslím, že je to zdravé, ale mojí dceři chutná MOC, tak ho prostě jí.

 
Cinderella
Cinderella - 19.11.2010 13:33

majucha: když si je budeš mejt jednou za měsíc, tak ti taky tak dlouho vydržísmajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34 ale je fakt, že já svý kadeře radikálně zkrátila a je to pohodlnějšísmajlik - 33smajlik - 33

 
tornado-lou
tornado-lou - 19.11.2010 13:28

nj. mate pravdu. ze bych si myslela, ze si na tom pochutnam, to fakt neee. obzvlast teda proto ze vetsina uzenin je desiva. nicmene kajicne priznavam, ze sem tam neco podobneho vytvorim na chalupe, kde mam jeden hrnec, jednu plotynku a potrebuju spotrebovat veci, ktery nechci vezt zpatky. to pak vznikaji podobne smesi smajlik - 20 nicmene jako jidlo to funguje, jime to jen ja a manzel a ten mi to odpusti. ale rozhodne bych si nedovolila vydavat to za jidlo a jeste na to zverejnovat recept.

 
štoudev
štoudev - 19.11.2010 13:28

Půl roku? Tři měsíce?smajlik - 6smajlik - 80 Tiše závidím. Vzhledem k délce a hustotě mých houní mám jakýkoliv šampon i kondiocionér tak maximálně na tři až pět použití.smajlik - 42

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-91
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77046.
    Archiv anket.