Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Rizoto s buřty

Rizoto s buřty

Potřebujete: 2 sáčky vaporizované rýže, 2 cukety, 2 buřty, 1 středně velkou cibuli, olej, sůl a pepř

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno. Cukety zbavíme konců, neloupeme, nakrájíme na kostičky. Buřty sloupneme a nakrájíme na kolečka a ta na čtvrtky. Sáčky rýže uvaříme podle návodu na obalu. Rozehřejeme olej a mírně orestujeme cukety, přidáme buřty a zvolna opékáme. Smícháme s uvařenou rýží a dochutíme solí a pepřem. Můžeme sypat strouhaným sýrem.

 

Lenka Moučková


19.11.2010   Rubrika: Rýže   |   Komentářů 91   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

Související odkazy:

 

Diskuse ke článku - Rizoto s buřty

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-91
Stanik
Stanik - 19.11.2010 13:05

Ota: chytam se zitra opet na trh.. minule meli poprve cerstve ryby.. tak mi bylo lito, ze na vikend odjizdime, ale zitra.. zitra si to vynahradim... a to jsem vzdycky byvala lina v sobotu vstavat smajlik - 68

 
Stanik
Stanik - 19.11.2010 13:03

Cinderella: no je fakt, ze ona ma tak ma kadernička vsecko od Kerastase tak o 150 levnejsi nez jidne... na vernych a pravidelnych zakaznicich nerejzuje, proste no smajlik - 54

 
Stanik
Stanik - 19.11.2010 13:02

Ota: jinak opecenej lunchmeat a brambory, je takove jidlo na dovcu v Posumavi, ale uz mame vychytanou znacku, jedina ktera se da jist...je to proste takova presnidavka, kdyz je po ture hlad a do vecere daleko smajlik - 68

 
Stanik
Stanik - 19.11.2010 13:00

Ota: 11:54 smajlik - 47

 
Lubar
Lubar - 19.11.2010 12:53

Už jen ten název je odpudivý... fakt mě něco takového neláká, ani v nouzi... to už si dám ty buřty na klacku, nebo rejži s cuketou, než takovej mišmaš...

 
Cinderella
Cinderella - 19.11.2010 12:35

Ota: takový šampon neznámsmajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34 no ale jinak jsem to hledala v hodně obchodech na Netu a všude je zrovna ten můj šampon dočasně vyprodaný, prostě smůlasmajlik - 48smajlik - 48

 
Ota
Ota - 19.11.2010 11:58

Cinderella: co takhle zkusit google ?

 
Cinderella
Cinderella - 19.11.2010 11:54

Stanik: jak je to možné??? smajlik - 76smajlik - 76 ten můj stojí 550 Kc a vydrží mi jen 3 měsíce, ch jo, vy máte v tý Praze všecko levnější smajlik - 59smajlik - 59smajlik - 59smajlik - 68

muzka: o vaření tady nemůže být ani řeč, tenhle recept je prostě paskvil, jako když pejsek s kočičkou pekli dort smajlik - 70

 
Ota
Ota - 19.11.2010 11:54

Stanik: kečup mě taky vadí...
Říkám tomu univerzální chuť a stejný je maggi... já prostě nechápu proč bych se měl vařit s polévkou pro návštěvu když se pak tchyně nenápadně optá, jestli bych pro tchána neměl maggi... nemám... kdysi nám ho dokonce darovala, tak jsem ho vyhodil.
On si lije maggi i do kulajdy , úplně automaticky veme láhev a z tý oznobený zátky to tam nalije proudem.

Tchyně umí velmi dobře vařit, ale občas má právě úlety typu buřtguláš, rizito z lunchmeatu, obalovaný lunchmeat nebo buřty s cibulí..
Podotýkám, že proti buřtům s cibulí nic nemám, jen se tam musí dát kvalitní buřty a né nějaký opékáček...
Mě třeba bere čert, když kupují drůbeží salámek a krmí s tím naše děti. Dyť je to z kuřátek říká a já vždycky dodám namletý separátek... .

To je prostě celý o tom, že komouši udělali z týhle společnosti strávníky šunkového salámu místo šunky , prorostlýho bůčku místo telecího masa a lančmít nahrazoval zřejmě lanýže.
Když si vzpomenu co všechno nahrazovalo humry v pomazánkách mého mládí smajlik - 55

 
Stanik
Stanik - 19.11.2010 11:33

Ota: ad chantal bych ani nerekla, preci nejde o mražení jidla...ale o ty hruzy co tam tem ingnorant pridava.. korenici smesi... nekvalitni syry.. kecup ( jestli fakt nejakou potravinu nemuzu, pac je mi z ni soufl a tudit ji nemam ani doma.. pak je to kecup.. brr.. jen o tom pisu a mam zaludek na vode)
Nevidim problem v zamrazeni jidla... i kdyz ja tedy jidla nemrazim, nechutnaji mi rozmrazena z mrazaku a to ani chlebasmajlik - 26 jsem mlsna no.

 
muzka
muzka - 19.11.2010 11:31

Stanik: AHAsmajlik - 55

 
Stanik
Stanik - 19.11.2010 11:30

muzka: jen jsem odpovidala Cinde....
jinak o vareni neni v clanku rec, takze je skoro jedno, o cem je diskusesmajlik - 42

 
muzka
muzka - 19.11.2010 11:25

Stanik: tady vaříte nebo si mejete hlavy?smajlik - 76

 
Stanik
Stanik - 19.11.2010 10:59

Cinderella: no ja tedy nevim.. ale sampon stoji 350 ( aspon u me kadernice) a vydrzi pul roku, coz mi jako cena/vykon prijde adekvatni...

 
Klekí
Klekí - 19.11.2010 10:56

Bellana: Cinderella: ...souhlas s oběma

 
Cinderella
Cinderella - 19.11.2010 10:49

Stanik: to je sice hezké, ale ne každý na ten Kerastase má, víš smajlik - 81smajlik - 81 a když si ho koupím, tak po zbytek měsíce budu muset jíst tenhle šílenej blafsmajlik - 48smajlik - 48smajlik - 48

 
Stanik
Stanik - 19.11.2010 10:35

Bellana: nemelo konzistenci neceho.

jsem dobra kucharka a na kvalitni suroviny a dobre jidlo si potrpim, zvlaste od te doby, co muzu kazdou sobotu na trh - uz zeleninu, pecivo, ani uzenarske vyrobky jidne nekupuju. Ta chut je proste jedinecna, ty prefabrikaty co maji v supermaket.. ted , kdyz mam srovnani se divim, ze to clovek mohl nekdy jist.smajlik - 26 maslo a mleko z farmy.. proste super.. krabicak uz mi nesmi pres prah.

To je stejne, jako kdyz porovnam kvalitni profi sampon na vlasy od Keratase s brezovou vodou ... si takyv je rozdill... ale komu je jedno co a s kolika kozervanty a jak prepalene do sebe cpe to bude i tak jedno...

 
Stanik
Stanik - 19.11.2010 10:32

Bellana: no kdyby to jidlo nemelo konzistenci ( a to valnou vetsninou) co uz nekdo jednou jedl, tak by mi to asi taky nevadilo... kdyz vidim co je schopen kombinovat dela se mi soufl.
Studentske vareni z toho co je, jsem si odbyla na koleji, blafy proto prenecham tem, co jim chuřtnaji i ted.

 
Bellana
Bellana - 19.11.2010 10:26

Stanik: No - já viděla jen úryvky s Babicou. Vadil mi on, nevadil mi jeho přístup. A co má být, že nahrazuje suroviny? Jak asi vznikala všechna jídla? Byly ty kombinace známé odjakživa? Ba ne. Tento kuchař tam přidal tuto přísadu, tamten jinou, onen smatlal všechno dohromady. A dnes snobové říkají, že to musí být přesně tak a ne jinak. I to věhlasné kuře Marengo vzniklo tak, že kuchař neměl potřebné suroviny na jiný recept. Nejsem dobrá kuchařka a nejsem labužník. Jím to, co mi chutná a na co mám chuť. Kdyby po mě někdo chtěl, abych přesně dodržovala postup vaření z nějaké Tramtárie, pošlu ho do restaurace. Když mám chuť do nějakého jídla přidat třeba česnek, tak ho tam dám a nestarám se, že v Paflagonii by nikdy, ale vůbec nikdy česnek nepoužili. Římský kmín mi nechutná, používám náš, z olivového oleje je mi šoufl, tak si extra virgin dávám do vlasů. Jsem Valaška a nejvíc si pochutnám na kyselici. A je jedno, jestli je to podle receptu mé maminky, mé tety, mé kamarádky nebo kolegy. Každý je trochu jiný, ale každý má svůj půvab. Ale podle snobů by to měla být jen jedna polévka. Proč?smajlik - 7

 
Stanik
Stanik - 19.11.2010 10:15

Ota: no ja kolikrat vidim kousek.. a prepinam... to jeho .. kdyz nemate parmazan.. dejte tam eidam... mi stacilo...
http://www.bomba.cz/video/ano-sefe-pohlreich-paroduje-babicu/
smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-91
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77048.
    Archiv anket.