Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Tipy a triky na usnadnění vánočního pečení

Týniny tipy a triky na usnadnění vánočního pečení

Čas, kdy se naše domovy provoní vůní pečeného vánočního cukroví, je tady. Máme pro vás několik tipů, které vám mohou tuto práci usnadnit, a těšíme se, že se svými tipy zapojíte i vy.

Týniny fígle a vychytávky

Ráda bych se s vámi podělila o své malýmé fígly, které z pečení vánočního cukroví sejmou punc těžké a tvrdé práce.

Předně do pečení zapojuji techniku. Věřte, že nikdo nepozná, zda jste krém pracně ručně třeli půl hodiny nebo ho měli za pár minut hotový v robotu. Dalším skvělým pomocníkem je mikrovlnná trouba, pečící papír a další drobné vychytávky.

Všechna těsta připravuji najednou. V mixéru, který nevymývám, postupně vyrábím těsta od světlých po kakaové. V mixéru si také předem nasekám najemno ořechy.

Připravená těsta balím do přilnavé fólie, popíšu a uložím v ledničce. Některý z následujících večerů všechna zpracuji a upeču. A poslední večer, který věnuji vánočnímu pečivu, patří plnění a zdobení.

Veškeré pečivo rozvaluji mezi dvěma díly přilnavé kuchyňské fólie, jen trošku podsypávám hladkou moukou. Těsto se nelepí, nešpiní okolí.cukrovi
Čokoládu rozpouštím v mikrovlnné troubě spolu s tukem a vláčnou ji udržuji v míse s horkou vodou, kterou (pokud je třeba) vždy na chvíli naliji do rychlovarné konvice a zase přihřeji.
Pokud je v receptu „natřít čokoládou půlku pečiva“, tak je nenatírám, ale půlku namočím do čokolády, pokládám na pečící papír a na chvíli dám do ledničky. Čokoláda ztuhne a z pečícího papíru se pak dá pečivo pěkně sundat a máte tak čokoládu z obou stran.

Tip na slepování krémem či marmeládou: je pracné mazat pečivo nožem, zkuste to jako já - naplňte krém či marmeládu do sáčku (stačí i igelitový, pokud nemáte cukrářské sáčky), odstřihněte roh. Na desku si narovnejte spodní díly pečiva a krém či marmeládu na ně nastříkejte. Krém se "rozmaže" přiklopením druhého dílu.

Tolik Týna. Jaké triky používáte vy, abyste si co nejvíce usnadnily pečení vánočního cukroví? Podělte se a inspirujte navzájem.

 

 

www.brydova.cz

Týna + redakce


1.12.2008   Rubrika: Náš domov   |   Komentářů 101   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Tipy a triky na usnadnění vánočního pečení

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-99
sharon
sharon - 1.12.2009 10:31

Jak oloupat lískové oříšky od slupek ? Opraž je na suché pánvi a v utěrce podrť, oloupou se sami......smajlik - 75

 
sharon
sharon - 1.12.2009 10:30

Já kupuju většinou v Globusu moučkový cukr od TTD v oranžovém pytlíku, "CUKR MOUČKA,EXTRA JEMNÁ", je sice dražší, ale jemňounký na polevy atp, nemusí se vůbec přesívat, je to půl kilovka se značkou KLASA....doporučuju a na takové to "přestříkání cukroví čokoládou jsou bezvadný polevy v sáčku který vrazíš do horké vody, ustřihneš rožek a můžeš přestříkávat......smajlik - 47

 
sharon
sharon - 1.12.2009 10:25

LINECKÉ MOCCA LÍSTEČKY:
- - - - - - - - - - - - - - - - - - --
30dkg hladké mouky,20dkg rozměklého másla,6dkg mletých ořechů,12dkg cukru moučka,1 žloutek,1lžička jemně mleté kávy.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ze surovin vypracujte těsto, vyválejte a vykrájejte z nich lístečky.Po upečení slepte vždy dva k sobě máslovým krémem (máslo, cukr a trochu silné černé kávy).
Po slepení lístečky potřete polevou (3 káv.lžičky silné kávy + moučkový cukr), nakonec ještě každý kousek postříkněte rozehřátou čokoládou.

 
monja
monja - 1.12.2009 9:24

sharon: ad připečené cukroví - kdysi jsem pekla mandlová srdíčka - těsto moc dobré, krásné a drahé a mrchy se mi přilepily tak, že jsem je odtloukala z plechu málem až do velikonoc - ale měla jsem ten rok moc dobrý nepečený smajlik - 99smajlik - 76smajlik - 80

 
monja
monja - 1.12.2009 9:22

sharon: teda ty PAŘÍŽSKÉ OŘECHOVÉ TYČKY vypadají báječně jsou úplně jednoduchý smajlik - 47
naše Káča si na příští týden nazvala kámošky na pečení, že prej jestli jim půjčím kuchyň, tak se těším, jak se jim bude dařit smajlik - 68 dneska budu pohledávat všechny možný formičky a vykrajovátka a tvořítka a koupím jim to trojrádýlko, aby jim to šlo od ruky a užiju si poradní hlas smajlik - 31smajlik - 68

 
sharon
sharon - 1.12.2009 7:38

Triky a tipy:
- - - - - - - -
Pečící plechy nikdy neumývejte vodou,jen tak se k jejich povrchu cukroví nepřipeče.
Před každým pečením je důkladně vytřete papírem (já používám kuchyňské utěrky).
Pokud se cukroví připeklo, položte plech na vyždímaný mokrý hadr, mělo by se v důsledku prudkého zchlazení uvolnit.smajlik - 71

 
sharon
sharon - 1.12.2009 7:16

trpajzlik: trojnásobnej čert jsem ještě nikdy nebyla....smajlik - 76smajlik - 68

 
trpajzlik
trpajzlik - 30.11.2009 15:03

smajlik - 63 to se mi podařilo, omlouvám sesmajlik - 94

 
trpajzlik
trpajzlik - 30.11.2009 14:53

sharon: smajlik - 42

 
trpajzlik
trpajzlik - 30.11.2009 14:52

sharon: smajlik - 42

 
trpajzlik
trpajzlik - 30.11.2009 14:52

sharon: smajlik - 42

 
sharon
sharon - 30.11.2009 14:47

PAŘÍŽSKÉ OŘECHOVÉ TYČKY.
- - - - - - - - - - - - - - - - -
16dkg moučkového cukru,16dkg ml.ořechů,3 žloutky,jemně strouhaná citr.kůra.
- - - - - - - - - - - - - - - - --
Z ingrediencí vytvořte těsto,vyválejte plát a radýlkem z něj naporcujte dlouhé obdélníčky.Vše pečte na pečícím papíru a upečené potřete polevou z bílku, cukru a citr.šťávy.

 
sharon
sharon - 30.11.2009 14:41

PERNÍKOVÉ KOSTKY :
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
30dkg mouky hladké,15dkg cukru, 4 lžíce medu,2 vejce,špetka skořice,půl lžičky perníkového koření,, prášek do pečiva,trochu mléka.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - --
Utřeme: cukr, med a žloutky+koření,přidáme mouku + prdopečiva, mléko a sníh.
Upéct na vymazaném a vysypaném plechu.
Pokrájet na kostky, polít čokoládou a nahoru lípnout půlku ořechu.

 
sharon
sharon - 30.11.2009 14:36

trpajzlik: bojím bojím.....nechrápu, byla jsem venku a už už už píííííšu.........smajlik - 76

 
sharon
sharon - 30.11.2009 14:35

trpajzlik: dostala jsem linecké těsto, takové to kupované, a tak teď mám nachystáno, vyválím,potřu vlastním višňovým džemem, na to mřížky a upeču.....snad se to bude dát snístsmajlik - 77

 
trpajzlik
trpajzlik - 30.11.2009 14:34

sharon: sakra nechrápej a pišsmajlik - 105

 
trpajzlik
trpajzlik - 30.11.2009 14:34

Tyto rady jsou dobré, už jsem využila nějakou loňskou , ještě jednou si to přečtu, ale až před dokončovánímsmajlik - 47

 
trpajzlik
trpajzlik - 30.11.2009 13:30

sharon: čéče ty makáš, já včera udělala dvě těsta na perníčky, kvůli vnučce, dnes musím péct - včera jsme dělali věnečky, protože dnes je Ondřeje, bral do práce - 3 dávkysmajlik - 63

 
sharon
sharon - 29.11.2009 11:34

koukám, že tu exceluju skoro sama smajlik - 76, kde jste kdo ????

 
sharon
sharon - 29.11.2009 11:33

MEDOVÁ SRDÍČKA V ČOKOLÁDĚ
400g hladké mouky,2 lžíce medu, 14Og moučkového cukru,60g másla,2 celá vejce, 1 lžičku skořice a sody.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
vypracujeme těsto a vyválíme plát (ne příliš tenký),vykrájíme srdíčka a pečeme na peč.papíře.
Slepíme dvě a dvě k sobě ( mleté ořech,džem, mouč.cukr) a horní srdíčko potřeme čokoládou a můžeme nazdobit.

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-99
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77178.
    Archiv anket.