Langoše
.jpg)
Potřebujete: 0,5 kg hladké mouky, 1 lžičku soli, čtvrt prášku do pečiva, 1 vejce, půl kostky droždí, čtvrt litru mléka.
Postup: Vše smíchej, přikryj sáčkem a dej na půl hodiny odpočinout do lednice. Pak nakrájej na díly, vyválej na placky a smaž na pánvi ve vyšší vrsvě oleje nebo ve friovacím hrnci. Pak už jen kečup, sýr a česnek. A vynikající je i nastrouhané zelí.
Recept nám zaslala čtenářka Lenka Mifkovičová.
19.7.2007 Rubrika: | Komentářů 12 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Langoše
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Můj recept na langoše: 2 uvařené brambory,2 hrnky hladké mouky, kvasnice,špetka soli,2 lžíce oleje, 3/4 hrnku mléka.Brambory nastrouhám na jemno, přidám mouku,sůl,kvasnice a vlažné mléko a olej.
Chutnají nám víc než z jogurtu.

Dávám zakysanou smetanu místo jogurtu, ale přesný recept teď nemám po ruce. A dobré jsou i bez toho jogurtu nebo smetany.

Ťapina: já tam jogurt nemám a vláčné je mám až tvůj receptík najdeš hod ho sem prosím já zkusím ten tvůj a budu porovnávat

Jak v tom není jogurt, tak nebudou vláčné. Já tady ten svůj recept teď nemám, ale jogurt je důležitá ingredience.
Stanik, talenka: no vidíte - já z kynutých těst bezpečně zvládám pouze lívance, jinak nic moc. Zato sníh zvládám bezpečně i třeba rozšlehat v nouzi nejvyšší vidličkou. A kupodivu se mi daří ho i zamíchávat do stávajícího těsta. Zrovna dneska jsem koupila višně, tak bude na víkend nějaká bublaninka...

Stanik: vidíš, já zase kynuté těsto docela ovládám, ale vyhýbám se všemu, kde je sníh z vajec. Já vím, že udělat ho je prkotina, ale pro mě je holt nějaký začarovaný, nikdy se mi to nepovede

zajimave, jestli jeto s praskem do peciva vyzkousim.. mam hruzu, jak se jedna o kynute testo.. nevarim spatne, ale nektere veci me uspesne minuly a kynute testo k nim patri :-)

určitě zkusím, mám langoše moc ráda!!!

25 dkg hladké mouky
malá kostka kvasnic(4 dkg)
špetka soli
kostka nebo malá lžička cukru
necelé 2 dcl mléka
klasicky zadělat nechat vykynout a pak smažit milujeme :)
někde jsem měla recept na langoše kde se těsto mohlo nechat v lednici dlouhou dobu a vytahovat dle potřeby ale nemožu ho najít:(
K langošům mám přímo odpor, nejím je.

skoro stejně je dělám jako yoda
1kg hladké mouky 2 bélé obyčejné jogutry a 150 gr,1/2 l mléka,1 kostka droždí,1 lžička jedlé sody

Langoše : 1 kg hladké mouky; 3,5dkg droždí; 2 lžičky sody; 1 bílý jogurt; 1/2 litru mléka. Nechat vykynout. Neválet, ale utrhnout kus a ten pomocí gravitace "vytahat".