Bramborové pelíšky
Potřebujete: Brambory vhodné na přípravu kaše, polotučné mléko, čerstvá vejce, olivový olej, zelené bylinky (bazalku, petržel, pažitku...).
Postup: Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a uvařte je v mléce s trochou soli (na 2 větší brambory asi 150 ml mléka). Vejce uvařte na hniličku, zchlaďte pod studenou vodou a oloupejte. Slijte brambory a rozmačkejte je nahrubo (například vidličkou), přidejte olivový olej nebo máslo, smíchejte se zelenými bylinkami, případně s osmaženou cibulkou.
Podávejte následujícím způsobem: Na talíř navršte porci brambor a vytvořte důlek, do nějž posadíte vejce. Okraje talíře můžete dozdobit zbytkem nasekaných zelených bylinek.
Tip: Jídlo osvěží a vlákninu dodá hlávkový salát.
Recept zaslala Haluzka. Děkujeme
6.11.2007 Rubrika: | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Bramborové pelíšky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Sirka: Nechybí
Chybí v tom maso