Zelí zapečené s mletým masem
.jpg)
Potřebujete: Hlávku zelí o hmotnosti asi 3/4 kg, sůl, 20 g sádla, 1 cibuli, zrnka celého pepře, nové koření, bobkový list, tymián, cukr, 400 g mletého masa (hovězí a vepřové), saturejku, yzop, 1 lžičku mletého kmínu, 100 g krájené anglické slaniny
Postup: Zelí očistíme, opláchneme, překrojíme a ve vroucí osolené vodě 6 minut povaříme. Scedíme je a necháme odkapat. Z prochladlého zelí odřízneme několik vrchních listů, zbytek nakrájíme na nudličky. Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme zelí, koření, sůl, cukr a podusíme. Koření vyjmeme, přidáme mleté maso a 10 minut dusíme. Zapékací misku vyložíme polovinou anglické slaniny a několika zelnými listy, na ně navršíme dušené zelí a maso, posypeme jemně nakrájenými natěmi a kmínem, přikryjeme zbylými listy, plátky slaniny a v dobře vyhřáté troubě zapečeme. Podáváme s chlebem.
Recept pochází z brožurky Pokrmy z mletého masa, Lea Filipová, Mona Praha 1990
18.11.2008 Rubrika: | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Zelí zapečené s mletým masem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Bety: super smajlík

já to zapékám ještě v bramborové kaši - na spodek pekáčku brkaši, na to mleté maso, za to zelí, nahoru zase brkaši, na ni kousky špeku nebo slaniny ale POZOR - ZAPÉKAT OTEVŘENÉ opakuji OTEVŘENÉ pěknš do růžova (zavřené by se to rozblemcalo)
.gif)
Mleté maso zapékám často se zelím a mohu potvrdit, že je to výborná změna proti klasické sekané.