Puntíkovaná rýže
.jpg)
Potřebujete: 2 sáčky vaporizované rýže (parboiled), 5 rajčat, 150 g hrášku, 1-2 konzervy tuňáka, 100 g žampionů, 1 pálivou papričku (lze nahradit klasickou paprikou, nebo úplně vynechat), 150 g fazolových lusků, cibuli, sůl, pepř, olej
Postup: Rýži uvařte podle návodu a vysypejte do mísy. Jednu větší cibuli oloupejte, rozkrojte napůl a nakrájejte na tenké proužky. Na trošce oleje cibuli zesklovaťte, přidejte rajčata nakrájená na kostičky spolu s očištěnými a na plátky nakrájenými žampiony, hráškem a papri(č)kou. Osolte a opepřete. Poduste, až je zelenina měkká. Fazolové lusky uvařte zvlášť. K rýži přidejte tuňáka a zeleninovou směs a fazolky. Dobře promíchejte a podávejte teplé.
Tip: Recept můžete připravit i s kuskusem.
15.4.2009 Rubrika: | Komentářů 0 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5