Jarní králík

Potřebujete: balíček porcovaného králičího masa, 2 velké mrkve, 8 brambor, kuličky pepře, sušený rozmarýn, dijonská hořčice (respektive pálivá), sůl, olej
Postup: Kousky králíka omyjeme a osušíme. Půlku lžičky sušeného rozmarýnu smícháme s hořčicí a potřeme jí kousky králíka. Mrkev a brambory očistíme a nakrájíme na kolečka a kostičky. V hrnci s tlustým dnem rozehřejeme olej a kousky králíka na něm opečeme. Přidáme mrkev, brambory a 4 kuličky pepře. Chvilku restujeme, pak přidáme 2 dl vody, osolíme, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 45 minut. Vodu případně doplňujeme.
"Tento recept jsem dostala od své kamarádky a tak 2x do roka si jej udělám," píše čtenářka Alice. "Je jednoduchý, a to mne na něm baví!" Děkujeme za recept.
8.4.2010 Rubrika: | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Jarní králík
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Vypada to krasne, udelam tak kure. Kralici jsou tu k mani jenom malokdy a cena je silena. Za hubenou chudinku co ma s bidou 1 1/2 kg bych dala kolem $30.00, za to mam 3 kg vykostenych prsicek z kurete. Sice to neni tak docela ono, ale pro 5 lidi bych musela mit ty kraliky aspon 3.
My doma kraliky pestovali, taky jsme jich meli az 40 za rok, moc mi tu chybi.
.jpeg)
Já dávám ještě celer, protože ho mám ráda a dodá pikantní chuť. Jinak to je moc dobré. Snad půjdu koupit králíka
- to jsem potřebovala. Králičí maso je chutné a údajně velmi vhodné hlavně pro seniory. V česku byli kdysi králíci k mání jen sporadicky a svoje vlastní jsem jíst nemohla, měli totiž jména a byli to kámoši..Tady je jich v každém supermarketu habaděj a cena přijatelná bohužel recepty na jejich úpravu skoro žádné.Taky si libuji v jednoduchých úpravách, vařit půl dne mne absolutně nebaví. Brzy vyzkouším