Okurková omáčka Tzatziki
Potřebujete: 500 ml jogurtu, kysané smetany nebo tvarohu (případně smíchat), 1 okurka, 2 stroužky česneku (ale možno dle chuti i víc), 1 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, černá oliva.
Postup: Česnek smícháme s olejem, solí a pepřem. Okurku nastrouháme najemno a vymačkáme vodu. Jogurt či smetanu (ideálně hustý řecký jogurt) dáme do misky a vmícháme olej s česnekem. Pak vmícháme okurku. Podáváme vychlazené, ozdobené černou olivou.
13.8.2007 Rubrika: | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Okurková omáčka Tzatziki
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Místo jogurtu doporučuju zakysanou smetanu rozmíchanou se sýrem lučina.
Vynikající . (jak reklama na almete).
jasne, chybi tam kopr a navic 2 strouzky cesneku mi obvykle nestaci
náš jogurt nechávám přecedit přes plínu , aby byl hustší. Chybí tam citronová šťáva.
studená je fajn, hlavně, když je venku horko. ale já také nedávám olej ani olivu, s koprem je to dokonalý.
Gabbi TP 17.11.2007: Kopr tam chybí.
Tento recept je vyborny na letni dny.
JA nedavam ani olej ani olivu, ale pridavam jemne nasekany kopr a serviruju s rohlickem...