Grilované špízy Souvlaki
Potřebujete: 1 kg vepřového (kuřecího, krůtího) masa, citronovou šťávu, sůl, pepř, oregano. Jako příloha tzatziki a bílý chléb nebo bageta.
Postup: Maso nakrájíme na kostičky (asi 2,5 cm) a napícháme na špejle či jehly. Posolíme, popepříme a grilujeme. Když je maso hotové, ponoříme špíz do citronové šťávy a pomocí chleba sundáme maso ze špejle. Osolíme a posypeme oreganem.
15.8.2007 Rubrika: | Komentářů 9 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Grilované špízy Souvlaki
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.tyrkys: tak to dělám normálně a ani jsem netušila, že dělám Souvlaki
tyrkys: no tenhle se hodně povedl
manka: maso se naloží do olivového oleje s citronovou šťávou a bylinkami (oregano, tymián, máta, může být i česnek - jak kdo má rád) alespoň přes noc, poté se napíchá na špějle a griluje, nebo opéká na pánvi.
catcat: přijdou mi ty recepty vůbec takové podivné
A ještě jsem si představila, jak to na závěr sypu oreganem - a jak oregano elegantně padá k zemi, ale chuť to nezanechá...
tyrkys má pravdu - maso se má nechat marinovat
tak jak to teda má být???????
V té citronové šťávě s olejem a kořením se mají špízy marinovat, ne potřít až nakonec
musí to být dobré, ale nevím, proč to masíčko ještě namáčet. já bych tu citronovou šťávu vynechala,ale jinak