Kuřecí paella
Potřebujete: 1 středně velkou cibuli, 2 stroužky česneku, 1 červenou a 1 oranžovou papriku, 200 g naťových cibulek, 2 lžíce olivového oleje, 4 kuřecí spodní stehna nebo prsa, sůl, bílý pepř, 250 g dlouhozrnné rýže, špetku šafránu, 1,5 l zeleninového vývaru (i z kostky), 100 g hrášku, lžíci limetkové šťávy, petrželku a plátky limetky na ozdobu.
Postup: V hrnci rozehřejeme olej a prudce v něm opečeme kuřecí maso. Pak je osolíme, opepříme a vyjmeme. Mezitím nakrájíme cibuli, česnek, papriky a mladou cibulku, vhodíme do rozpáleného oleje a vše necháme zesklovatět. Přidáme rýži, přisypeme šafrán, podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Kuře přidáme k rýži a zhruba půl hodiny zvolna dusíme. Nakonec přidáme sterilovaný či mražený hrášek. Když jsou maso i rýže měkké, naaranžujeme na talíř, pokapeme limetkovou šťávou a ozdobíme petrželkou a plátky limetky.
23.8.2007 Rubrika: | Komentářů 9 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kuřecí paella
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.určitě zkusím, nemusí to být špatné
vyzkoušeno-výborné
Ota: sushi je jednoduché, první 2 rolky jsem patlala, pak to šlo samo, ale pevné válečky se mi pokaždé nepovedou Já dělám jen to jedno v řase, ale v podstatě si můžeš uhňásat v dlani ci chceš s rybou podle chuti
rýžový nákyp jen pro děti
kareta: tak sushi sem se doma neodvážil dělat .... hrozná piplačka to máš můj obdiv ....
A rýžový nákyp je jedna z věcí které mi socialistické veřejné stravování znechutilo asi navždy ....
Ota: jé basmati jíme, od prvého ochutnání mi jiné chutnají jako papír. Vlastně ještě jednu beru na sushi a jednu na nákyp nasladko
jasmine: nejlépe s Basmati
jasně Ota má pravdu dělám jí též a rýže rozvařená není
jeřabinka: osmažení kuřecí kousky , najmě když si je člověk předtím na chvíli naloží do olivového oleje se musí za 30 minut přímo rozsýpat ...
já teda nevím, ale podle mě, když tam dám tu rýži takhle brzy, tak se musí rozvařit, než mi změkne maso. nebo ne?