Pelmeně s masovou náplní
Potřebujeme:
Těsto: 300g hladké mouky, 1 vejce, špetka soli, 1 dl studené vody.
Náplň: 400g mletého masa (nejlépe mix hovězí a vepřové), lžička soli, špetka pepře, 1 cibule, trocha vody, 50g másla, 2 lžíce strouhanky.
Postup: Nejprve uděláme těsto. Mouku prosijeme na vál, uprostřed uděláme důlek, do něj rozklepneme vejce, osolíme a vypracujeme těsto. To necháme 20 minut odpočinout. Mezitím si uděláme náplň: smícháme maso, strouhanku, sůl, pepř, vodu, nadrobno pokrájenou cibulku. Do náplně však také můžeme přidat, co dům dal: houby, uzeninu, zeleninu.
Těsto pak rozválíme na tenký plát a skleničkou si vykrojíme kroužky. Doprostřed dáme lžičkou trochu nádivky, potom kolečka přehneme a okraje k sobě pevně přitiskneme. Můžeme také použít speciální formičku, kam vložíme plátek těsta, dovnitř dáme náplň a pelmeň jednoduše „scvakneme“. Než uděláme pelmeně, necháme vařit vodu, do ní je vhodíme a vaříme zhruba 10 minut. Podáváme horké s máslem a kysanou smetanou.
28.8.2007 Rubrika: | Komentářů 4 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Pelmeně s masovou náplní
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Když jsem byla malá,měli jsme sousedku Rusku,přišla k nám s mužem se Svobodovou armádou.Ta vařila pelmeně zrovna takto,jen krájela čtverce a dělala pelmeně trojúhelníkové.Vždycky mě zavolala a já se mohla ujíst,byly výborné.Sama jsem je ještě nikdy nedělala,ale asi to zkusím
Dělám to trochu jinak....
1567: nene, pravé pelmeně maj být takhle, stočené jsou s jinou náplní, třeba houbovou! s masem musí být trošku větší... a dávám je třeba do polívky - do vývaru nebo boršče, ale miluju je i samotný, je to fakt dobrota!
Pravé pelmeně musí být stočené "do kloboučku" a malinkaté, takové jednohubky a já tam dávám všechno možné vč. koření a pak se jedí s hořčicí - no lahůdka