Thajská polévka TOM KHA KAI
Ingredience: 2 šálky kokosového mléka, 6 tenkých plátků zázvoru, 2 lžíce drcené citronové trávy, 5 čerstvých citrusových listů nebo 2 lžíce citronové šťávy, 250 g vykostěných kuřecích prsou, 5 lžic rybí nebo sojové omáčky, 2 lžičky cukru, 1/2 šálku citronové šťávy, 1 lžička chilli pasty, 1/4 šálku čerstvého koriandru (3 lžíce sušeného), 5 zelených chilli papriček malých (nasekat).
Postup: Polovinu kokosového mléka smícháme se zázvorem, citronovou trávou a citrusovými lístky a povaříme ve větší pánvi. Přidáme kuřecí maso, rybí omáčku a cukr. Příležitostně mícháme, dokud kuřecí maso není uvařené, a přidáme zbytek kokosového mléka. Přivedeme opět k varu. V polévkové míse smícháme chilli pastu s citronovou šťávou a zalijeme hotovou polévkou. Posypeme papričkami a koriandrem.
7.2.2007 Rubrika: | Komentářů 8 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Thajská polévka TOM KHA KAI
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.mnam...dik za recept