Thajské kuřecí "Larb Gai"
Obloha: Servírujeme s porcí čerstvého zelí, zdobíme petrželkou, salátovou okurkou a zelenými fazolkami. Jako příloha se hodí jasmínová nebo bílá rýže.
Postup: Na pánev dáme maso, přidáme 2 lžíce citronové šťávy a mícháme, dokud maso není hotové. Směs dáme do mísy a přidáme zbývající suroviny. Podle chuti můžeme přidat víc chilli pasty nebo rybí (sojové) omáčky. Jestli nedůvěřujete mletému masu, můžete použit kuřecí, které nasekáte na drobné kousky a povaříte, a dále postupujete podle receptu.
Tento pokrm je další z tradičních thajských jídel a lze jej najít i v Laosu.V Evropě se v jídelním lístku nachází pod názvem "thajský kuřecí salát".
Recept nám zaslala čtenářka hancze.
8.2.2007 Rubrika: | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5