Reklama:

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Magazín pro Šťastné ženy

 

Vánoční cukroví. Váš nejoblíbenější recept.

Vánoční cukroví. Váš nejoblíbenější recept.

Vanilkové rohlíčky, linecké s marmeládou, pracny, vosí hnízda, perníčky, kokosové kuličky… V mnoha domácnostech je právě v těchto dnech cítit vůně vanilky a my pečeme oblíbené vánoční cukroví. V každé rodině dávají přednost jinému, které je jasným favoritem a nesmí o Vánočních svátcích chybět.

U nás doma pečeme každoročně klasické linecké s marmeládou, linecké slepované vanilkovým krémem s čokoládou a mandlí, kokosové cukroví a všelijaké nepečené druhy, mezi nimiž rozhodně nesmí chybět vosí hnízda.

A jak je to u vás? Které vánoční cukroví je ve vaší rodině to nej nej, a i kdyby se vám stokrát nechtělo, upéct ho je pro vás téměř vlasteneckou povinností? Podělte se o svůj oblíbený recept s ostatními čtenářkami a vyhrajte knížku Cheesecakes od naší přední cukrářky Mirky van Gils Slavíkové.

 

Posílejte nám své oblíbené recepty

Vyberte ze svého tradičního rodinného vánočního pečení jeden recept, ten, který u vás nesmí chybět, a pošlete nám jej – nejlépe i s fotografií – na redakce@stastnezeny.cz.  Do předmětu zprávy uveďte heslo „Vánoční cukroví“. Nezapomeňte uvést váš nick, pod kterým jste na magazínu registrovaná.vánoční cukroví

 

Recept musí obsahovat:

1. Přesný soupis potřebných ingrediencí

2. Jasný postup přípravy

3. Fotografii – není podmínkou, ale pokud bude přiložena, tím lépe

4. Pozor! Každá čtenářka může zaslat pouze jeden recept

 

Své oblíbené vánoční recepty posílejte do středeční půlnoci, v následujících dnech je postupně vydáme na magazínu. Ze zveřejněných receptů pak bude jedna čtenářka vylosována a vyhraje výše zmíněnou knížku.

Tak do toho, milé čtenářky, pojďme si vzájemně dělat chutě a inspirovat se. Inspirace totiž není při pečení vánočního cukroví nikdy dost.

Příjemné adventní období a co nejméně spálených plechů s cukrovím vám přeje

Meryl


7.12.2010   Rubrika: Tradice a lidové obyčeje   |   Komentářů 45   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

Související odkazy:

 

Diskuse ke článku - Vánoční cukroví. Váš nejoblíbenější recept.

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-46
lidule
lidule - 12.12.2010 14:35

Tak u nás vede Ořechový řez se žloutkovou polevou.Ten musí být každý rok.Někdo ho peče jako jarní řezy na Velikonoce,ale u nás musí být na Vánocesmajlik - 6414 dkg mlet.cukr.14 dkg másla.14 dkg mlet.ořechů.7dkg polohr.mouky.3 bílky ušlehat a utřeme máslo s cukrem do pěny a přidat zbytek.Dáme péct do růžova.Pak si utřeme 3 žloutky a 14 dkg mlet.cukru.Třu dost dlouho až napění a pak na horký řez naleju a rozetřu.Nikdy se nestalo že by nám něco bylo ze syrových žloutků.Tím že je to na horkém a vychladá tak myslím že to stačí.Během vychladání to ještě trošku rozetírám aby byla stejnoměrná vrstva.Pak to pocákám tenkým pramínkem čokolády a nakrájím na čtverečky a ještě napříč na trojúhelníky.smajlik - 54

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 11.12.2010 18:09




sarmyn, toto je recept jak to dělám já. Byl tu otištěn. Jen jsem tam nenapsala, že ty švestky si napíchnu na špejly a namočím v čokoládě. Mám raději hořkou.

Potřebujete: sušené švestky, rum, spařené a oloupané mandle, čokoládu na vaření

Postup: Sušené švestky narovnáme do sklenice, zalijeme rumem a necháme macerovat asi tři dny. Pak do každé švestky zastrčíme mandli a obalíme v dobré čokoládě. Vkládáme do papírových košíčků.

 
Hugo-z-hor
Hugo-z-hor - 9.12.2010 12:11

Latimeria: já dělám univerzální těsto a náplň přispůsobím - babičce slepím dia marmeládou nebo čokoládou, mám slepím něčím sladkým.
200g hladké mouky
160g másla
80g mletých mandlí/ořechů
1/2 balíčku vanilkového cukru
špetka prášku do pečiva
Do 2. dne odležet, pak z toho vykrajuju kdeco a slepuju.

A co odpalované těsto, to se dá naplnit např. nesladkým pudinkem, slanou pomazánkou, ...

 
YXH
YXH - 8.12.2010 16:35

Kozoroh18: Ja vim ze to vyzirani krabic je to nejlepsi v predvanocnim obdobi, my jsme to s tatkou mamce delali taky.smajlik - 68 Ja pecu hrozne rada, tudiz mi to nevadi. Jsem rada ze chutna.
Hodne se toho u nas taky rozda, protoze nektere kamosky moc nepecou, udelam jim talir naseho cukrovi, je to casti jejich vanocniho darku.

 
YXH
YXH - 8.12.2010 16:30

Lizbet: Diky za recept, zkusim to taky s visnema, ty uz jsou v rumu nalozene od leta.

 
YXH
YXH - 8.12.2010 16:28

TULI: Asi jo, ja je jeste nechytla. Barak zavrenej, spajz betonovej, no proste zahada smajlik - 68

 
sarmyn
sarmyn - 8.12.2010 9:16

Lizbet: tak to musí být bomba....to zkusímsmajlik - 47

 
Also
Also - 7.12.2010 22:24

Kadla: nejde...píše mi to,že adresa je špatně,nebo neúplná...smajlik - 71

 
Kadla
Kadla - 7.12.2010 20:22

Also: Nejde ti to poslat na adresu redakce@stastnezeny.cz?
To je divné, ta adresa je normálně funkční...

 
tornado-lou
tornado-lou - 7.12.2010 19:20

Lizbet: nene, zadnych 24h. cim dyl, tim lip. smajlik - 42

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 7.12.2010 19:16

YXH - ten je mazanej, chodí v noci. Dej mu tam pastičku. To vyžírání krabic patří k předvánočnímu času.

 
Also
Also - 7.12.2010 19:00

Tak jsem aktivně napsala recept a chtěla jsem poslat,ale nějak mi to nejde odeslat...zkoušela jsem zvýrazněnou adresu i jiné a nic...??!!!smajlik - 66smajlik - 76
Tak jaká adresa je ta pravá??!!smajlik - 71

 
Almega
Almega - 7.12.2010 18:17

Já letos asi pečivo ani jíst nebudu....od jara jsem shazovala pracně kila a teď se mi nechce se bleskově vyžrat....Cukroví miluju a snědla bych ho kdykoliv,cokoliv,klidně kila...Vzpomínám si ,jak jsem kdysi přistihla sousedku,jak v březnu vyhazuje do popelnice vánoční cukroví,asi tak 10 kilo!!!Bylo mi docela líto té práce a toho,že třeba včas nepřišla a nenabídla...u nás nikdy nezbylo.....

 
TULI
TULI - 7.12.2010 17:24

YXH: smajlik - 34smajlik - 47smajlik - 5 kradou a zerou ti to v noci ????

 
Lizbet
Lizbet - 7.12.2010 16:24

Není to můj recept, ale celá velká rodina jej miluje. Bohužel, není pro děti.
Sušené švestky namočit na 24 hodin do rumu. Celé mandle vložit do švestky /jako pecku/ vložit do papírového košíčku a zalít rotpuštěnou čokoládou. Toto má úspěch i u těch, kteří tvrdí, že nejsou na sladké.smajlik - 4

 

Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-46
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 80379.
    Archiv anket.