Nepečené rychlovky - tohle ještě stihnete
.jpg)
Štědrý den je tady, sotva se párkrát vyspíme. Možná vás při kontrole napečeného cukroví napadlo, že by to chtělo ještě něco přidat. Máte-li náladu, klidně se do toho pusťte třeba dnes večer. Máme pro vás několik tipů na nepečené vánoční cukroví, jehož příprava vám nezabere mnoho času a které bude vaší rodině rozhodně chutnat.
Kokosové koule
Kostku másla (250 g) utřete se 100 g moučkového cukru a s jedním vanilkovým cukrem. Přidejte asi dvě lžičky kakaa a 100 g nasekaných ořechů. Podle chuti ochuťte rumem, zahustěte rozemletými piškoty a zpracujte tuhé těsto. Uložte na půl hodiny do lednice, a pak tvarujte kouličky, které obalíte v nastrouhaném kokosu.
Tip: Do těsta můžete přidat i nastrouhanou čokoládu a trochu sirupu.
Mozartovy koule
Připravte si 2 lžíce strouhaných ořechů, tři lžíce mletých a oloupaných mandlí, 200 g rozdrcených piškotů, 200 g čokolády na vaření, 2 lžíce másla, 1 žloutek, 2 lžíce bílého vína.
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a přidejte do ní víno, poté odstavte z ohně. Do hmoty vmíchejte žloutek a vymíchejte do hladké konzistence. Nakonec přidejte mandle, ořechy a piškoty a nechte alespoň jednu hodinu uležet v chladu. Tvarujte kuličky a obalte je v nastrouhaném kokosu.
Čokoládový salámek
250 g čokolády rozpusťte ve vodní lázni a přidejte 250 g moučkového cukru a dvě vejce. Vymíchejte krém a přidejte nasekané mandle a ořechy. Alobal posypte krystalovým cukrem, vlijte na něj čokoládovou hmotu, zabalte a nechte v lednici zatuhnout. Před podáním krájejte salámek na tenké plátky.
Domácí nugátové bonbony
Tento recept je velice rychlý a jednoduchý. Ve vodní lázni rozpusťte 150 g hořké čokolády. Vezměte dobře vychlazenou formu na tvorbu ledu, do každé jamky ukápněte trochu čokolády a lžičkou přidejte trochu nutely. Nakonec zalijte opět čokoládou. Nechte v lednici důkladně zatuhnout, vyklopte a uložte do papírových košíčků.
Tip: Do nutely můžete vmáčknout lískový oříšek.
21.12.2009 Rubrika: Život a vztahy | Komentářů 10 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Nepečené rychlovky - tohle ještě stihnete
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
majucha: A máš tam čokoládu (ale bílou).

iljanka: ten recept je skvělý, jen rum vysychá. Pracnější je kuličky nechat zmrznout v mrazáku a pak namočit do bílé čokolády (nebo kupované bílé polevy) a kokosu. Pak rum zůstane uvnitř déle! (To jen podle receptu, u nás nikdy dlouho nevydrží, tak to nemůžu ověřit.)

iljanka: Raffaelo má jednu zásadní chybu. Není v něm čokoláda
.jpeg)
iljanka - 21.12.2009 21:05 - díky, tenhle recept jsem pořád hledala a nenašla. Asi to zkusím.

ňamky ňamky a kila letěj nahoru
co přidat zdravé mlsání
sušené švestičky, rozinky, jablíčka , brusinky, hruštičky,
k tomu para ořechy,
no a my co bychom místo cukroví měli obíhat republiku,
bychom si měli dát radši kysané zelí či zeleninku jinak díky za skvělé típky
a přeji pohodové prožití vánoc

Mamina6: a místo mandlí obalit v kokosu
už mám misku slepených piškotů připravenou. Ještě před čokoládou je namočím v silné černé kávě s rumem
. Dělávali jsme tak kdysi kousky perníku na strouhání.

A já přidám...
piškoty slepte k sobě marmeládou, napíchněte na párátko a namočte včokoládě s lupínky mandlí
(místo marmelády lze dát i kolečko banánu)

přidám ještě jeden rychlý recept: do krému z másla a trochy moučkového cukru a žloutku zamíchat nastrouhanou bílou Delisu a strouhaný kokos, případně trochu rumu. Z hmoty utvoříme kuličky, dovnitř vmáčkneme oloupanou mandli a obalíme v nastrouhaném kokosu. Uložíme do papírových košíčků a necháme ztuhnout. Výsledek se téměř rovná kupovanému Rafaelu
Přibližné dávkování: 4 Delisy, půl kostky tuku, 2 lžíce moučkového cukru (delisa je hodně sladká, může být míň nebo víc, podle chuti), ostatní tak, aby hmota nebyla řídká.
.gif)
Bezva, přesně něco takového potřebuji. Letos jse mve zkluzu

supr Meryl,to se dá stihnout i ve středu