Recepty pro pány
Ožralky
Potřebujete:
na těsto: 18 dkg 100% tuku, 10 dkg moučkového cukru, 7 dkg kakaa
náplň: 7 dkg 100% tuku, 10 dkg mletých oříšků, 20 dkg pískového cukru, 1 dl rumu
oloupané mandle, papírové košíčky
Postup: Suroviny na těsto v páře spojíme. Suroviny na náplň na mírném teple rozpustíme. Do papírových košíčků nalijeme trochu čokoládové hmoty, dáme na ni lžičku ořechové hmoty, zalijeme čokoládovou hmotou. Navrh dáme na ozdobu půlku oloupané mandle. Vše dáme do chladu ztuhnout.
"Doporučuji nejméně ze dvou dávek," píše čtenářka Danuše, "neboť ožralky jsou vynikající."
Pudinkové cukroví
Potřebujete: 50 dkg hladké mouky, 25 dkg moučkového cukru, 5 vanilkových pudinků, 3 celá vejce, 25 dkg hery, 1/2 másla (12,5 dkg) 1/2 prášku do pečiva, zavařeninu
Postup: Všechny suroviny kromě zavařeniny na vále zpracujeme a dáme ztuhnout do ledničky. Připravíme si strojek s nástavcem na cukroví a tvoříme kolečka, esíška, tyčinky. Po upečení vychladlé pečivo spojujeme zavařeninou. Je možné též jednotlivé kusy ozdobit čokoládovou polevou.
"Jsou jemné vynikající a první u nás zmizí," podotýká Danuše.
Panenská ňadra
Potřebujete: 2 bílky, 14 dkg moučkového cukru, 10 dkg mletých oříšků, celé lístkové oříšky
Postup: Ušleháme bílky s cukrem, vmícháme mleté oříšky. Plech vyložíme pečicím papírem, na který děláme malé hromádky. Do nich zapíchneme lískový oříšek špičkou nahoru. Pečeme v mírně vyhřáté troubě dorůžova.
Kuličky à la Rafaelo
Potřebujete: 8 dkg práškového cukru, 2 bílky, 10 dkg strouhaného kokosu, loupané pražené mandle, papírové košíčky
Postup: Bílky ušleháme s cukrem, přidáme kokos. Vše smícháme a směsí obalujeme loupané pražené mandle. Tvoříme kuličky, které obalujeme v kokosu a vkládáme do papírových košíčků.
"Jedná se o jednoduchý, rychlý a vynikající recept," píše čtenářka Danuše. Děkujeme za recepty.
22.12.2009 Rubrika: | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Recepty pro pány
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Vyzkoušela jsem ožralky a ten 100% tuk tam byl dost znát. Nešly vůbec na odbyt. Pak jsem zkusila jiný recept - dolů a anhoru rozpuštěnou hořkou čokoládu a do náplně místo tuku máslo. Jen mezi náplní a nalitím horní vrstvoy se cukroví musí nechat chvíli v mrazáku, aby horní vrstva nerozehřála náplň. Výsledek byl diametrálně odlišný, bumbrlíčci (pod tímhle názvem jsem ten recept získala) byli pryč už druhý den
To by bylo něco pro jednoho známého, ten i ty bonbony musí mít s chlastem.