Pravá česká zabijačka na zámku Napajedla
Máte chuť si pořádně kulinářsky zahřešit a užít si gurmánský zážitek na pravé české zabijačce? Nyní máte možnost spojit uspokojení svých chuťových buněk s výletem.
Pravou zabijačku totiž připravuje na sobotu 4. února zámek v Napajedlech na Zlínsku. Řezník připraví nejrůznější speciality podle tradičních receptur našich babiček. Od 12 hodin se bude podávat v zámecké restauraci či v přízemí zámku například světlá ovarová i tmavá polévka, tzv. prdelačka. Speciality si lidé budou moci zakoupit i domů.
"Lidé si budou moci pochutnat také na ovaru, prejtu, jelítkách nebo výpečcích se zelím. Zájemci si budou moci zakoupit i domácí syrové sádlo a další pochutiny," přiblížila manažerka zámku Petra Psotková.
Na gurmánské aktivity v únoru naváže i Moravský kulinářský institut, který nabídne profesionálním i amatérským kuchařům nejrůznější kurzy vaření. Podrobnější informace o kurzech na www.mokul.cz.
Během sobotní zabijačky si návštěvníci zámku mohou ve zdejším golfovém klubu vyzkoušet i golfový simulátor, trenažer, bunker či odpaliště.
Více o programu zámku se dozvíte na www.zameknapajedla.cz.
2.2.2012 Rubrika: Tradice a lidové obyčeje | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Pravá česká zabijačka na zámku Napajedla
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Já bych nedala, jak to prase zabíjejí a z prdelačky se mi dělá špatně, jen na ní pomyslím . Nesnáším to od dětství, kdy jsem musela povinně jezdit na zabijačky k babičkám. Pak se všichni nametli a bylo po
Tedy, jednou bych to chtěla zažít. I když jsem z vesnice, tak jako celkom mládě jsem to už vůbec nestihla zažít. Znám to tak leda z Postřižin ajiných filmů a to se mi sbíhají sliny. Tak snad to jednou podniknu a někam si na takovou akci zajedu, ale teď se to bohužel nehodí. Tak třeba příští rok...
super
jen opravím...moravská zabíjačka.....
těch jsem si užila jako dítě u stařenky...