Vepřové závitky
Potřebujete: 600 g vepřové pečeně, 200 g klobásy, 200 g mozarelly, 100 g oliv, sůl, pepř. Na omáčku: 100 g kyselých okurek, cibuli (nejlépe červenou), kečup, smetanu, sůl, chilli.
Postup: Vepřovou pečeni nakrájíme na plátky, jemně nasolíme a opepříme. Z rozkrájené klobásy, mozarelly a oliv připravíme směs, kterou naplníme připravené plátky masa a uděláme závitky. Na rozpálené pánvi zprudka závitky opečeme, potom oheň ztlumíme a přibližně 15 minut opékáme doměkka. Hotové závitky vyjmeme. Jemně nakrájenou cibulku a okurky orestujeme na výpeku ze závitků, přidáme kečup a smetanu, podle chuti osolíme, a kdo má rád pálivé, přidá chilli. Vhodná příloha: rýže, brambory, kuskus
26.10.2016 Rubrika: Vepřové | Komentářů 9 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vepřové závitky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.a ta mozzarella z toho vyteceeeeeeeeeeee
nesedí mi ta kombinace , jsem stará konzerva.....v závitku mám ráda kousek slaniny,vejce , okurek....nic víc.....
nějak si to všechno dohromady neumím představit. a omajdu z kyselých okerek bych oželela taky
Asi bych to hodila do trouby a na delší dobu....omáčku z kyselých okurek bych oželela
Linda: no právě. Příliš velká vrstva.
orinka: Yarka: ale ona je nedusi, ona je opeka, rizek se za 15 minut udela , ale je fakt ze ten neni zavinuty
To me taky hned napadlo, 15 minut je malo.....
Tak já se v tomhle případě držím klasiky: kyselá okurka, uzenina, hořčice, pepř. Olivy s mozarellou mi do toho nesedí. Za 15 minut se ale běžné vepřové neudělá, pokud to není v papiňáku.
Vyzkouším, vypadá to dobře.