Falešný boršč
Potřebujete: 2 litry vody, 2 cibule, 1 mrkev, 1/4 celeru, 1/2 sklenice sterilované červené řepy, lžíci oleje, 2–3 brambory, rajský protlak, hrášek, kostku masoxu, sůl, pepř, zbytky uzenin (alespoň 15 dkg).
Postup: Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, nakrájenou uzeninu a orestujeme. Potom zalijeme vodou, a jakmile přivedeme k varu, přidáme masox. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a spolu s červenou řepou i částí nálevu je přidáme do polévky. Chuť lze zvýraznit i kouskem nahrubo nastrouhané čerstvé řepy. Povaříme do změknutí brambor a dochutíme kořením. Na talíři můžeme zjemnit zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem.
12.7.2007 Rubrika: | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Falešný boršč
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.To znám, dělám a je to moc dobrý. Skoro tak dobrý jako klasickej boršč, kolem kterýho se ovšem musí tancovat půl dne