Studená polévka Gazpacho
Potřebujete: 500 g rajčat, 1 cibuli, 1 salátovou okurku, 3 stroužky česneku, 2 zelené papriky, 3 lžíce oleje (nejlépe olivového), citronovou šťávu, sůl, mletý pepř, špetku papriky, oregano, 2 housky, jamón.
Postup: Cibuli, rajčata, okurku a papriku nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. Zeleninu dobře rozšleháme ponorným mixérem. Namočíme jednu housku a přidáme ji k zelenině, pak sůl, pepř, papriku, oregano a ještě chvíli mixujeme. Zalijeme vodou nebo vývarem (asi půl litru až litr) tak, aby polévka nebyla příliš kašovitá. Polévku dobře vychladíme a podáváme s osmaženými kostičkami druhé housky. Máme-li, můžeme posypat také španělským jamónem nakrájeným na tenké proužky.
20.8.2007 Rubrika: | Komentářů 9 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Studená polévka Gazpacho
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Dala bych si , ale mám bohužel rozbitý ponorný mixer a v dohledu není živá duše, která by do mě kopala, abych ho dala spravit
tak na to mě nenalákáte, to mít nemusím
je to fantasticky osvezujici a bajecny. akorat musi byt dobry rajcata. a hodne vychladit.
Já to mixované nějak nemusím. Zůstávám ve fázi nakrájeného a ochuceného...housku přikousnu
no já ani nevím jestli bych to chtěla ochutnat třeba to je i dobrý, ale asi to zkoušet nebudu
jasmine: ono te to uz nekdy jedlo?
ne ne toto m nepřišlo nikdy na chut
kuju za recept! a fakt to je origos?
TYYYJOOOOto zni.............ehm..........zvlastne