Hrášková polévka
Potřebujete: Asi 1 kg zmrazeného hrášku, 2 cibule, sladkou smetanu, pečivo, oříšek másla, sůl a pepř.
Postup: Cibuli nakrájejte najemno a v hrnci na másle (rostlinném tuku) nechte zesklovatět. Když je cibulka osmažená podle vaší chuti, přidejte hrášek, asi 1 litr vody a vše přiveďte k varu. Pokud hrášek necháte předem rozmrazit, doba vaření se výrazně zkrátí. Polévku rozmixujte dohladka, a přejete-li si mít v hotové polévce celé hrášky, předem několik lžic odeberte. Pro zjemnění přidejte sladkou smetanu, polévku dochuťte solí a pepřem. Nechte povařit, ne však přejít varem.
V troubě připravte opečenou housku: nakrájejte pečivo (i starší) na kostičky, vložte na plech (bez tuku) a pod grilem nechte ze všech stran zezlátnout.
Tip: sladkou smetanu můžete nahradit zakysanou. Případné strouhnutí muškátového oříšku nad téměř hotovou polévkou nic nezkazí, naopak ji ovoní!
2.10.2007 Rubrika: | Komentářů 4 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Hrášková polévka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.neznám uvařím dík až si vypiji kafíčko
neznám uvařím dík až si vypiji kafíčko
dobrá polívečka!!!!! Znám!!!!!
jé ono je to takhle jednoduché- hraškovou znám jen pytlíkovku :-))) Dík za tip