Burgundská polévka
Potřebujete: 1 ks cibule, hovězí maso, kousek uzeného boku, mrkev, žampiony, rajčata v konzervě, zelené nebo žluté fazolové lusky (čerstvé nebo v konzervě), olivy, sůl, pepř, tymián, bobkový list, hřebíček, nové koření, petrželová nať, červené víno
Postup: Cibuli nakrájenou nadrobno vhodíme na rozpálený olej a smažíme dozlatova. Přidáme maso a uzený bok (oboje nakrájené) a smažíme dalších cca 5 min. Pak přilijeme cca 1/4 až 1/2 litru vína a vody, přidáme všechno koření a nadrobno nakrájenou zeleninu (mrkev, lusky, žampiony, rajčata, petrželovou nať). Všechno vaříme 1 a 1/2 hodiny. Pokud použijete fazolové lusky z konzervy, přidáme je až asi 10 minut před koncem, spolu s olivami.
Recept pochází z knihy Polívkář z Boudy od Bely Schenkové a Matěje Formana, Garamond 2003
19.8.2008 Rubrika: | Komentářů 1 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Burgundská polévka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Jestli je to ta polívka co se servírovala v Boudě bratří Formanů, tak ta byla vynikající Určitě vyzkouším.