Kmínová polévka
Potřebujete: lžíci drceného kmínu (NE mletého), 3 velké brambory, menší petržel, kadeřavou petržel (kudrnku), 1-2 vejce, sůl, pepř
Postup: Do necelých dvou litrů vody vhodíme lžíci kmínu, kořenovou petržel nakrájenou na menší kousky, oloupané brambory taktéž nakrájené na menší kostičky, osolíme, opepříme a vše uvaříme doměkka. Do hrníčku rozklepneme vejce, rozkvedláme a vlijeme do polévky. Vajíčko necháme srazit. Kudrnku omyjeme a nasekáme nadrobno. Přidáme k polévce. Můžeme podávat s kousky opečeného chleba či pečiva.
31.3.2009 Rubrika: | Komentářů 4 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kmínová polévka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Je to taková polívka pro ty,kteří chtějí šetřit...ale já mám kmín moc ráda,tak někdy si ji uvařím.
Já na másle osmažím kmín, krupici, česnek, zaleju vodou a osolím opepřím.
Knmínovu polívku dělám podle moji babïčky.Na máslo hl.mouku ,udělat zásmažku ,nasypat do ní kmín,krásně to začne vonět.Potom dolít vodou,osolit.Nakone to rozkvedlané vajíčko.A hototvo.A nebo i lukše do ní dávala..samozřejmě domácí.
lepší než kudrnka je hladká petrželka, ta neškrábe v krku. A je voňavější. Stačí vstrčit skutečnou petržel (pozor na švindl v obchodě, místo petržele prodávají pastiňák!) do květináče a nechat narašit vršek.