Fazolková polévka
Potřebujete: 200 g fazolových lusků, 200 g celeru, 1 cibuli, 1 papriku, 100 g zázvoru, 100 g červených fazolí ve slaném nálevu, 1 bramboru, tymián, pepř, sůl, asi litr a půl vody
Postup: Fazolové lusky očistěte a překrájejte na poloviny, celer nakrájejte na kostičky, cibuli nadrobno a zázvor s paprikou na nudličky. Vše zalijte vodou, osolte a vařte asi 20 minut. Pak přidejte fazole bez nálevu a najemno nastrouhanou bramboru, která polévku zahustí, vařte ji v ní proto asi 10 minut. Dochuťte pepřem, solí a tymiánem.
6.6.2012 Rubrika: Polévky | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Fazolková polévka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Bellana: i já jí tak dělávám ze svých vlastních lusků ze zahrady , ještě mám balíček v mrazáku od loňska....
Polévku z fazolových lusků jsem dělávala jako mladá, když jsem měla čerstvé lusky z maminčiny zahrádky. Takovou klasickou, se smetanou a někdy s koprem. (Musím si je připsat do seznamu toho, co od příštího roku začnu pšestovat. Letos mi nevyšlo vůbec nic, místo toho trčím služebně 250 km od domova.)
do fazolí se dává saturejka kvůli nadýmání, ale tahle polívka mi přijde trošku jako mišmašová
do fazolí by se teda víc hodila saturejka .. než tymián ... a lusky už bych tam nedala jen boby .... ale fazolovou polifku mám ráda, jen ji dělám jinak ...
tak jsem měla chuť na fazolovou polévku a po přečtení mě přešla.........děvčata čtete vůbec recepisy než je sem dáte......co zdravá výživa..........jako sharon .......mišmaš
nevím jak to chutná ale takhle bych polévku ze zelených fazolových lusků nevařila...připadá mi to jako hrozný mišmaš paprika, celer , zázvor...to se musí přebíjet...a ještě navíc tymián