Květákovo-mrkvová polévka s koprem

Potřebujete:1/2 květáku, 5-6 mrkví, kousek másla, 2-3 lžíce hl. mouky, 2 natvrdo uvařená vajíčka, 1/2 sladké smetany, ocet, sůl, cukr a kopr
Postup: Květák a mrkev nastrouháme a osmahneme na másle, přidáme hl. mouku, promícháme a zalijeme vodou. Uvaříme, pak dochutíme solí, cukrem a octem, přidáme smetanu, nastrouhaná vejce povaříme a nakonec přidáme kopr. Polévka musí mít sladkokyselou chuť, spíš výraznější a pak je to ta pravá ňamka. Je dobrá i za studena.
Dobrou chuť vám přeje čtenářka Also.
Děkujeme za recept.
10.7.2012 Rubrika: Polévky | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Květákovo-mrkvová polévka s koprem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Jarča*: kulajdu dělám taky...máme rádi kopr..ale tohle je zas jiná chuť....
Je opravdu dobrá a má ji ráda i má drahá polovička....

Sním téměř vše,nemusí to být špatné,až povyroste mrkev,třeba uvařim,ale budu jíst sama
.gif)
To může být dobrékopr miluju,tak to někdy zkusím
dadka: taky bych to mixla,na chuti se nic nezmění
Smažený květák mám ráda, dušenou mrkev taky,ale polívku z těchto dvou surovin jedině mixovanou jako krém a posypanou vejcem uvařeným na tvrdo a koprem.
.gif)
zkusím, určitě bude jedlá...jen pozor při vaření bude utíkat z hrnce

Přijde mi to trochu jako kulajda, a tu mám ráda Akorát s tou mrkví a květákem to bude asi trochu jiné, ale proč ne, klidně bych to zkusila.
.jpg)
já nevím..já si prostě opět nedám