Polévka coby dup

Potřebujete: 200 g polévkových nudlí, 2 žloutky, 1 l masového vývaru (může být z kostky), 150 ml smetany, tvrdý sýr, sůl a pepř.
Postup: V servírovací polévkové míse rozšleháme žloutky, trochu osolíme a přimícháme smetanu. Vývar přivedeme k varu a uvaříme v něm nudle. Až jsou hotové, nalejeme vývar do polévkové mísy se žloutky a smetanou. Promícháme a ihned podáváme.
Na talíři sypeme strouhaným sýrem.
9.8.2012 Rubrika: Polévky | Komentářů 28 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Polévka coby dup
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
evropka:přidávám se k Renda68 a prosím o poslání receptu na tu pečenou,rajčatovou polévku.Já vím,je to už 2 měsíce zpoždění,ale budu ráda.Díky moc.
.jpg)
Renda68: jasan ted umírám únavou ale zítra v práci
evropka: tak tu bych vyzkoušela s chutí, tu neznám a rajskou mám moc ráda. A tahle bude určitě ještě lepší. Napíšeš?
A touhle hrůzou z receptu bych teda nádobí nešpinila. Brr

monja: Jaké prádlo?
Sýr mi chutná jen v takové té rajské italské.
No co, každému chutná něco jiného a když je hlad...na kolejích jsme si smažili paštiku na cibulce a přikusovali k tomu tvrdý chleba, co sušila kamarádka pro koně. A jak nám to chutnalo
.jpg)
Verera: no právě ....z duše nesnáším "prádlo" v polívce ..... a sýr strouhám jenom do česnečky a to jenom sobě ... to nerad
no je to fujtajbl na ntou,ale je to ze života

Bez té smetany je to v podstatě vývar s nudlemi a rozšlehaným vajíčkem. S ní... no nevím, kysanou smetanu používám do polívek dost často, ale ne v téhle kombinaci.
.gif)
Milda3: tak to je síla...fujtajbl
Milda3:
No fuj, málem jsem se pozvracela.
No to je masakr. Fuj,nudle vařím zvlášť a vodu vylívám, protože je kalná. Znám teda lepší polívky.
.jpg)
loupák: 5.51 tak to je fakt
Milda3: podruhé fuj..
.gif)
Milda3: fuj to je ale nechutný.......
sice to sem nepatří ale .............
víte sníst se dá všechno,jen mít hlad a to ještě nemáme,když jsem dělal mistra v Prefě tak na druhé směně byl mistr který si ke svačině vařil polévky z pytlíku většinou gulášovou nebo bramboračku a nikdy si po sobě nemyl kastrůlek,byl jeho a nechával ho v kanceláři na skříňce a vedle sušil starý chleba pro králíky,po něm následoval další mistr kterého jsme skoro neznali střízlivého a když měl už málo peněz,což bylo často tak si dělal svačinu tak že do toho neumytého kastrůlku dal vodu ohřál to na vařiči kastrůlek omyl a do toho nalámal ten sušenej chleba přisolil a jak si šmakýroval,ani se nestyděl,při jeho směně si nikdo nedával svačinu v kanceláři do lednice ale dávali si to na vrátnici protože se stalo že ji někomu kolikrát sežral,ale z toho jsme ho vyléčili drastickým způsobem,při nakládání panelů jeřábem si jeden kluk zapoměl chytit lana výš a přiskříplo mu to prsty k panelu a jak ucukl tak se mu utrhli z prvních článků bříška a i s nehty to zůstalo v rukavici a jeden dobrák to dal do pytlíku od bonbónů a chodil to nabízet až někoho napadlo to zastrčit do buřtů a dát do lednice,samozřejmě se mistr chytil a řádně se pob... a od té doby ho nenapadlo aby tam ještě něco vzal
.jpg)
já poslala onehdá recept na pečenou,rajčatovou polévku a nic...tak už na to kašlu
.jpg)
sharon: ehm
.gif)
evropka: no já mistra Zdenánka....
.gif)
Linda: já mám zato že některé čtenářky pošlou recept a nechtějí být jmenované ...tak to LM vezme na sebe...
.jpg)
já vám říkám pořád že tohle není vaření,ale zábavnej koutektak to tak berte prosím
TÍMTO ZDRAVÍM "MISTRA BABICU"
.jpg)
sharon: beru to tak, ze kdyz tu má byt recept kazdy den a ctenarky nic neposlou a redaktorce dojdou vlastni recepty tak holt sahne pro pomoc do internetoveho eteru a holt ne vzdycky se podari najit neco jedleho ..... sakra ta moje rodina vi az moc dobre proc nejsou polivkovi