Rajčatová polévka
Potřebujete: Asi 10 dobře vyzrálých rajčat, asi 6 stroužků česneku, olivový olej, 1 l vody, kostičky opečeného chleba nebo pečiva, bazalku.
Postup: Rajčata nařízněte do kříže, spařte, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. Lístky bazalky nakrájejte nadrobno.
Česnek nakrájený na plátky opražte dozlatova na 6 lžících olivového oleje. Poté přidejte rajčata a poduste asi čtvrt hodiny. Zalijte 1 litrem vody a přiveďte k varu, pak povařte asi 10 minut na mírném ohni. Osolte, vsypte bazalku.
Podávejte s kostičkami opečeného chleba, chuť případně zjemněte lžící zakysané smetany, rovněž můžete polévku rozmixovat dohladka.
28.8.2012 Rubrika: Polévky | Komentářů 10 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Rajčatová polévka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.jj,rozmixovaná s česnekem je naprosto skvělá
Do rajské česnek vůbec nedávám, jen trošku smetany na zjemnění, sůl, cukr, skořici a hřebíček.
Jako zavářku malinké nočky.
LenkaT:
Laoli:
evropka: ty děláš česnečku s rajčatama? To neznám.
sharon: snadná rada, dej si tam toho česneku míň.
ta bude proti upírům...toho česneku je moc, zrovna máme doma takový ostrý to by mi shořela držtička....
tohle je taková asi italská, to může být moc dobré, vyzkouším
do rajčatové polévky nedávám česnek, přepasíruju, aby v ní nebyly zrníčka, tudíž nemusím loupat a mám ji ráda s rýží a přidávám trochu cukru. Mňam.
takže česnečka...
já jsem předevčírem dělala rajskou polévku klasicky s hřebíčkem a skořicí, tohle je jiná chuť, ale taky to může být dobré. Teď dozrávají rajčata a člověk neví co s nimi, takže dobrý tip.