Cibulačka
.jpg)
Potřebujete: 6 velkých cibulí, 1,5 litru vývaru, mouka na zásmažku, sůl, pepř, smetana, nastouhaný sýr, pečivo na opečení, pažitka
Postup: Cibuli nakrájíme nahrubo, opečeme na oleji, zaprášíme moukou, uděláme zásmažku, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme 20 minut. Polévku rozmixujeme, dle potřeby dohustíme, dochutíme, vlijeme šlehačku a přidáme nadrobno nakrájenou pažitku.
Na talíř nachystáme na kostičky nakrájené a opečené rohlíky, zasypeme strouhaným sýrem a zalijeme horkou polévkou.
30.1.2013 Rubrika: Polévky | Komentářů 8 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Cibulačka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
orinka: Uvidíme
Světlonoska: poslala jsem redakci recept na jinou polívku, to jsem zvědavá na reakce

Jsme sice polívkoví,ale cibulačku nedělám, mohu však zkusit,atˇ je změna

místo vody je dobré dolít vývarem ze zeleniny...

tak výborná cibulačka -
máslo, olej
hodně cibule nakrájet a osmažit
dolít vodou, aby bylo lehce potopené
osolit, opepřit
a dusit do měkka
kus odebrat, ponorným mixerem na krém
smíchat zpět
dolít bílé víno
podává se s krutonky se sýrem, nebo topinkou se sýrem...lehce ogrilovat
moc dobré
orinka: Dělám ji stejně, osmaženou housku nebo veku ale ještě potřu česnekem a zasypu strouhaným sýrem.
cibulačku dělám často, ale trochu jinak. Cibuli rozpůlím a pak pokrájím na půlměsíčky. V hrnci rozpustím kus másla a na něm tu cibuli osmažím do žluta - chvilku to trvá. No a pak zaleju horkou vodou, přisolím, trochu kmínu a vařím do měkka. Když se mi to zdá plané, přidám kostku bujonu. Osmažená houska do toho moc chutná, i chleba je dobrý.

Mňam, nejoblíbenější polévka mých dětí