Variace na boršč

Potřebujete: 2 litry vody, 2 cibule, 1 mrkev, 1/4 celeru, 1/2 sklenice sterilované červené řepy, lžíci oleje, 2–3 brambory, rajský protlak, hrášek, kostku masoxu, sůl, pepř, zbytky uzenin (alespoň 15 dkg).
Postup: Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, nakrájenou uzeninu a orestujeme. Potom zalijeme vodou, a jakmile přivedeme k varu, přidáme masox. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a spolu s červenou řepou i částí nálevu je přidáme do polévky. Chuť lze zvýraznit i kouskem nahrubo nastrouhané čerstvé řepy. Povaříme do změknutí brambor a dochutíme kořením. Na talíři můžeme zjemnit zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem.
25.3.2013 Rubrika: Polévky | Komentářů 10 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Variace na boršč
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.monja: taky ještě dávám zelí. Většinou ho dělám, když mi právě zbyde červené zelí. To bude teď na velikonoce, takže možná příští týden.
.jpg)
taky začínám vařeným masem.... jo dala bych si, ale chybí mi tam zelí ... budu muset sama, už dlouho mě na něj honí mlsná .... u nás v jídelně jí dělají ale je to v podstatě rajská se zelím, takže ble ble ... prostě řepa je řepa ...

jasmine: JÁ TOTÉŽ - do pusy bych to nevzala
Já dávám maso hovězí a vepřové a kousek dobré klobásky. Hlavně hodně řepy a ten nálev je do toho nejlepší. Dělala jsem ho na silvestra a jedla asi 3 dny, miluju ho
.jpg)
kristapána proč uzeninu?ale maso nezbytné....

néééééééééééé boršč nééééééééééé, ale druhým chutˇ neberu,

boršč dělávám, s masem, vepřovým i hovězím, s uzeninou nee , už jsme ho doma taky dlouho neměli, budu to muset napravit

maso ano, uzeninu nééé. fuj.
Už dlouho jsme neměli boršč...já bych naopak ještě přidala maso.
.gif)
uzeninu a masox bych vynechala......ale smetanu bych přidala...