Variace na zelňačku
Potřebujete: bílé hlávkové zelí - 1 kg již očištěné zeleniny, 1 l vývaru (z kostky nebo z masa), 2 středně velké cibule, 40 dkg brambor, kmín, majoránku, sůl, pepř, tuk
Postup: Zelí nakrouháme na tenké proužky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno. Do hrnce dáme trochu tuku (oleje, ztuženého pokrmového tuku...) a cibuli na něm orestujeme. Přidáme zelí, zalijeme horkým vývarem a vše přivedeme k varu, pak přidáme brambory a koření (kmín, majoránku, sůl a pepř). Vaříme asi 40 minut. Podáváme s tmavým chlebem či celozrnným pečivem.
30.10.2013 Rubrika: Polévky | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Variace na zelňačku
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Dělala bych ji na sádle, přidala vepřové na kostky, klobásu, není on to vlastně jakýsi boršč? Jedlé to bude, proč ne, když jsou tam samé dobré věci k sobě ladící. Jako koření tam ale vidím spíš bobkový list a nové koření. Jak se znám, tak bych to trochu vylepšila. Ale v podstatě se jí nedá nic vytknout, určitě je lepší, než z pytlíku.
proč "variace na zelňačku"..? dyť je to normální zelná polévka.. s nějakou klobáskou teda...
Tuhle polévku dělají u nás v kuchyni s tím jak psala dadka a je moc dobrá z toho hlávkovýho zelí.
co to je?
Přidala bych tam ocet, smetanu a klobásku.