Zelňačka

Ingredience: sladkokyselé zelí, 3–4 brambory, kousek špeku, 2 lžíce sladké papriky, česnek dle chuti, salám (junior, uzené, šunka, cokoliv je doma), sůl, trochu pepře, případně zakysaná smetana.
Postup: Slakokyselé zelí (ze sáčku nebo ze sklenice) dáme do kastrolu o objemu asi 2 l, zalijeme vodou, přivedeme k varu. Ve stejnou dobu dáme vařit brambory pokrájené na malé kostičky. Mezitím nakrájíme trošku špeku a osmažíme ho. Přidáme do polévky. Na vyškvareném omastku osmahneme sladkou papriku a přidáme k zelí. Do polévky ještě přidáme česnek, salám, sůl, trochu pepře a nakonec uvařené brambory.
Podáváme samotné, nebo se zakysanou smetanou, která se dá navrch jako malý bobeček.
Recept nám zaslala čtenářka hrochuška.
14.6.2006 Rubrika: Polévky | Komentářů 35 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5