Žampionový krém

Potřebujeme: Cibuli, olej, hladkou mouku, masox, sůl, pepř, podravku, žampióny (čerstvé nebo sterilované), 2 dcl mléka nebo 1 smetanu (i na šlehání).
Postup: Cibuli nadrobno nakrájíme a na oleji osmažíme do sklovata, přidáme hladkou mouku a vytvoříme cibulovou jíšku. Mícháme do chvíle, než začne hnědnout, skutečně zhnědnout však nesmí. Za stálého míchání vlijeme asi litr studené vody. Stále mícháme, aby se jíška nepřichytila k hrnci, pak přidáme masox. Když se polévka začne vařit, vlijeme mléko nebo smetanu. Poté znovu přivedeme k varu a dochutíme podle potřeby pepřem, solí nebo podravkou. Přidáme nakrájené a omyté žampióny. Vaříme asi 10–15 minut. Můžeme dozdobit nějakou zelení. Přeji dobrou chuť.
Recept nám zaslala čtenářka Monika.
14.3.2007 Rubrika: | Komentářů 1 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5