Špenátová polévka se smetanou
.jpg)
Potřebujete: balíček mraženého špenátu, hladkou mouku, smetanu, cibuli, máslo, sůl, masox, mletý pepř, čtyři vejce uvařená na tvrdo.
Postup: Nejprve uděláme z másla, drobně pokrájené cibule a hladké mouky cibulovou jíšku a zalijeme vodou. Necháme chvíli povařit, pak přidáme masox a za stálého míchání změklý špenát. Přidáme trochu pepře, sůl a ještě deset minut povaříme. Nakonec do polévky vlijeme smetanu a ještě necháme krátce přejít varem. Hotovou polévku můžeme přímo na talíři ozdobit nakrájenými vejci a posypat sekanou pažitkou či petrželkou.
6.4.2007 Rubrika: | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5