Grilovaní pstruzi
.jpg)
Potřebujete: 4 menší pstruhy, koření na ryby, kmín, máslo, zeleninu.
Postup: Vykuchané ryby omyjeme, osušíme, posypeme kmínem a poprášíme kořením na ryby, v němž je sůl. Pstruhy rozložíme na rošt a za občasného potření rozpuštěným máslem grilujeme dozlatova. Jako příloha se hodí (ale nejsou nutné) brambory a velká zeleninová obloha.
13.7.2007 Rubrika: | Komentářů 17 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Grilovaní pstruzi
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Já zas na ryby sypu ochucenou strouhanku, dávám do ní různý sušený bylinky, co doma najdu a klidně si to pak uchovám ve skleničce pro další použití. Taky je to moc dobrý, akorát na gril bych to nedávala, peču je v troubě. Klidně k tomu pak přidám ještě co dům dal a je to pak pokaždý jiný, posledně jsem takhle posypala filety z pangase a zalila jsem to smetanou a přidala do toho plátky česneku a rodina si mlaskala.
.jpg)
jasmine: babkatapka: kouk jsme na net v globusu tnedávno prodávali mražený pstruhy za 68 korun kus ( cca 750 g) coz je cca 90 korun za kilo .....
ale klidně použijte jiné sladkovodní ryby ... oni ti kupovaní pstruzi stejně nejsou tak dobrý jako to co vám někdo chytne
.jpg)
Qwea: tak to byla rychlovka ....... jsi dobrá já se k plotně dostanu nejdřív o víkendu .
Mě se na tomhle receptu líbí, že je strašně univerzální ... do majonézy se dá ledacos vmíchat co by v trojobalu zaniklo nebo z pouze posypané ryby spadlo.... a ona tam pod sebou udrží ty výpečené štávy a udělá křustu-křustovatou
zkus oříšky, semínka, bylinky, papričky, sýr , česnek, minikostičky slaniny atd ...
babkatapka: Rybářský lístek je řešení.Ať je nás víc!
Ota: Tak tohle vyšlo.Ď!

je to moc dobré, ale moooc drahé, to se nedá koupit v obchodě

no jo je to lákavé rychlé,ale pstruh je v obcodě velmi drahý,nikdy jsem jej nejedla
.jpg)
Vlastní fotky nemám je to americký recept tak aspon nějaký důkaz ... dá se to aplikovat jak na podkovy tak na celopečení
http://www.cooks.com/rec/view/0,1717,130177-255196,00.html
http://chowtimes.com/2006/05/bake_salmon.html
.jpg)
Qwea: ANO ! ROZHODNĚ ANO !
Ota: Hele,tak jsem vytáhla tři kousky na rozmražení.Fakt se na to dává majonéza předem?
.jpg)
Qwea: jistá doba nastala když jsme si to dali poprvé v v kombinaci losos majonéza a parmazán s bylinkama ( Kalifornie) ....
Ota: Tohle zkusím.Majonéza se u nás může mazat rovnou na rohlíky.Dík za tip.
.jpg)
my od jisté doby všechny grilované ryby potřeme majonézou ( nešetřit) a na vrch nasypeme to co chceme zapéct na rybu ... koření, bylinky, sezamová semínka a pak to vrazíme do grillu
syja: Vydra ví,co dělá.V 19.století byl lín vysoko ceněná "královská" ryba.

Qwea: pro vydru asi taky ! měli jsme je v rybníku a vydra je loni na podzim vytahala jako první,pak teprve kapry a amury
Já to taky másle nepotírám,na něm je peču v pekáčku,předtím obalím v hladké mouce,aby udělali kůrčičku.Jí se to s chlebem,brambory + rybí kostičky jsou složité.
Zrovna tak se dá upravovat lín.Bůhvíproč je většinou rybáři poslední dobou považován za druhořadou rybu a v obchodě se koupit asi nedá.Ale jestli máte doma rybáře,řekněte si mu o líny.Velikostí a stavbou kostry je podobný pstruhovi,tzn. dá se zrovna tak dobře vykostit,a maso má výborné,až to leckoho překvapí.Pro mě ryba č.1

Dopoledne nalovené,večer ugrilované!To jsme měli v sobotu.Ani jsme to nepotírali máslem - jen posypali kořením na ryby.A byla to ňamka!!!