Kapr po třeboňsku
Potřebujete: 4 porce kapra (po 200 g), sůl, citron, hladkou mouku, olej, 2 lžíce másla, petrželku na posypání
Postup: Porce kapra opereme ve vodě, osušíme utěrkou, osolíme, obalíme v hladké mouce a na rozpáleném oleji pečeme dozlatova. Při podávání ozdobíme porce kapra dílky citronu, přelijeme rozpuštěným máslem a posypeme petrželkou. Podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.
Recept je z knihy Oblíbená jídla české kuchyně, Oldřich Dufek, 2002
13.12.2007 Rubrika: | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kapr po třeboňsku
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.jasmine: my děláme podobnou variaci
jen ne hořčici...ale poklademe hodně nivou...pozor už nesolit
niva spolehlivě "kapří " vůni sebere a nádherně zezlátne a rozvoní....
A já si dám kaviárový tousty
Qwea: nebo naporcovaný nechat pár hodin plavat v mléku.....
jasmine: a hlavně že to nechutná jako kapr, viď!
Takhle se nechá dělat spousta ryb a komu rybina vadí,může vyfasovat půlku citronu a hodně pokapávat,citron tu chuť dost stáhne a zjemní.Hlavně,když je kapřík větší.
kapra moc teda v lásce zrovna nemám ale co chutná moc naší rodině...ZAPEČENÝ KAPR.........vymažu pekáček,na to položí půlku kapra .osoleného,potřuplnotučnou hořticí,okmínuji,dám plátky anglické slaniny,cibule a sýra.Poklddu kousky másla maličko podlít a dát do trouby za chvíli je hotov a večeř na stole je cobydup,jíme to s chlebem.