Kapr v troubě
Potřebujete: kapra, sardelové máslo (nebo sardelky utřené s máslem), sůl, cibuli, zakysanou smetanu, citron, máslo
Postup: Naporcovaného kapra očistěte, operte, osolte. Každou porci potřete zvlášť sardelovým máslem. Cibuli nakrájejte nadrobno a lehce osmažte v pekáčku na másle. Ochucené porce syrového kapra položte na cibuli a vložte do předem vyhřáté trouby. Pečte asi 20 minut - ryba je rychle hotová.
Z pekáčku opatrně vyjměte porce kapra, zbylou šťávu smíchejte asi s osminkou litru zakysané smetany, ve které jste předtím rozmíchali mouku. Vzniklou omáčku chvilku povařte a proceďte. Omáčku podávejte odděleně, aby si každý mohl posloužit dle chuti.
Čtenářce Radce z Karlových Varů děkujeme za originální recept.
14.12.2007 Rubrika: | Komentářů 0 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5