Červený kapr
.jpg)
Potřebujete: kapra, olej na pečení, citron, sůl, mletou papriku, česnek.
Postup: Porce kapra opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme v čisté utěrce. Do kapřího masa vetřeme česnek utřený se solí. Posypeme sladkou nebo pálivou paprikou. Kapra naskládáme do zapékací mísy nebo pekáčku a pečeme v troubě doměkka. Podáváme s plátky citronu.
Chuť česneku či pálivé papriky zjemní bramborová kaše. Doporučujeme zapíjet dobrým pivem.
17.12.2007 Rubrika: | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Červený kapr
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
To je dobré, zkusila jsem, ale kapra nemusím, protože se bojím kostí a pak to není pro mě jídlo, ale přímo pitva na talíři. Tak teď už jím zásadně jen ty ryby, které mají málo, nebo žádné kosti.
.gif)
takhle pripravuju i nektere morske ryby, jen jeste pridam zazvor a citronovou travu
mnamka