Oliheň aneb kalamari
Potřebujete: 300 g kroužků z olihně, polohrubou mouku, sůl, mletý pepř, olej na smažení, šťávu z 1 citronu.
Postup: Kroužky osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme větší vrstvu oleje a kroužky smažíme po obou stranách dozlatova. Hotové necháme v ubrousku zbavit přebytečného tuku, zakapeme citronem.
Podáváme je teplé s brambory nebo s chlebem a zeleninovým salátem.
Tip: Mořské živočichy a ryby smažíme nejlépe ve fritéze, kde se dokonale propečou, mají kvalitní a pěkný nepřipálený povrch.
Recept je z knihy Mořská kuchařka. Miloš Štěpnička, Dona, České Budějovice 1997.
3.1.2008 Rubrika: | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Oliheň aneb kalamari
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.kalamáry jsem kupovala mražený a obalený a byly dobrý
Moc mě tyto potvory lákají, ale když je vidím mražené v supermarketu, tak mě vždycky přejde chuť
miluji kalamáry,to je mé nej.jídlo,není nad ně a kalamáry jako olejovky super