Losos v alobalu
.jpg)
Potřebujete: filety lososa, tresky, apod., rajčata, papriku, cibuli, olej, alobal nebo pečicí papír
Postup: Z alobalu oddělte kousky větších rozměrů. Omyjte a oloupejte zeleninu, nakrájejte ji na drobnější kostičky. Alobal potřete olejem, vložte na něj rybí filety a posypte kostičkami zeleniny, osolte a opepřete. Pečlivě uzavřete. Vytvořené balíčky vložte na plech. Vložte do předehřáté trouby a pečte asi 30 minut.
Tip: Rybu můžete vylepšit smetanovou omáčkou. Smíchejte zakysanou smetanu nebo smetanu na vaření, citronovou šťávu, sůl a pepř. Po 20 minutách alobalové kapsy vyndejte, rozevřete a smetanovou omáčku vložte lžící na rybu. Znovu balíček uzavřete a dejte zapéct ještě 10 minut.
30.1.2008 Rubrika: | Komentářů 11 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Losos v alobalu
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Pangas je nejlepší. V něděli jsme měli afrického sumečka, hledala jsem o tom něco na webu, a vůbec žádný recept jsem nenašla. Lososa máme v lednici, tak ho možná zkusím podobně udělat, ať je to zas něco jiného.

Já podobně dělám filety z tresky, dám je do pekáčku posypu kořením na ryby, na to dám nakrájenou papriku a rajčata a maličko to podleju vodou. Ryby pustí hodně vody. Dám do trouby asi na 20 min.a uvařím k tomu brambory. Dietní a dobré /teda aspoň nám to chutná/.
.jpg)
dobrý
jen mě pobavilo to doslovné : Z alobalu oddělte kousky větších rozměrů
kdo nemá alobal může udělat následující
zeleninu dospod, na to rybu a na ní potřít majonézu která udělá výbornou krustu
matysek: připojuju se, je to u nás ryba č. 1!!! Taky jsme ho měli na Štědrý den. Předtím jsem se leta poctivě snažila dodržovat tradici, šlo to od kapra přes lososa, pstruha, filé....ale ve všem byly kosti! Na celé čáře vítězí sumeček!!!!

Lososa bych udělala v alobalu bez zeleniny, jenom se solí a možná tou omáčkou na konec A pangasia podle receptu
.gif)
Lososa jsem v sobotu grilovala s brokolicí
.gif)
DD: pangasiuse /či jak se to píše/ mám moc ráda, měla jsem ho i na štědrovečerní večeři

Dewey_Dell: jojo, to by šlo
Páni, díky za připomenutí, já v alobalu nepekla ani nepamatuju a rybu dělám pořád na jedno brdo.

Dewey_Dell: tu rybu, co jmenuješ, podávají u dcery ve školce :-)
.jpg)
Zajímavý recept přiznávám ale, že lososa bych zeleninou nekazila
ten je nejlepší sám o sobě... ale třeba takový pangasius v balíčku by mohl být dobrý