Rybí guláš z filé
.jpg)
Potřebujete: 750 g rybího filé, sůl, 50 g hladké mouky, 150 g cibule, 60 g oleje, kmín, celý pepř, mletý pepř, mletou papriku, česnek
Postup: Rybí filé nakrájíme na kousky, osolíme a obalíme v hladké mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmažíme na polovině oleje dorůžova, přidáme kmín, pepř, mletou papriku, osmahneme a zalijeme vodou. Připravenou rybu opečeme na druhé polovině oleje, mírně podlijeme vodou, vložíme do cibulového základu a společně dusíme zvolna doměkka. Během dušení pokrm dosolíme a ochutíme třeným česnekem.
Recept na originální guláš pochází z knihy Slovácká kuchyně, Josef Nováček, Květoslav Třetina, nakladatelství Lípa, 1993
16.5.2008 Rubrika: | Komentářů 4 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Rybí guláš z filé
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..gif)
Že by si na Slovácku libovali v treskách?
babkatapka: taky nad tím tady dumám. Ale třeba je to kážený efekt

NEVÍM NEVÍM, ale rybí filé se úplně rozpadne?