Treska na smetaně
.jpg)
Potřebujete: 4 kusy rybího filé nebo filetů z tresky, 150 g čerstvého hrášku, jarní karotku, 2 dl smetany na vaření, sůl, pepř čtyř barev
Postup: Hrášek a kolečka karotky povařte doměkka v osolené vodě. Rybí maso poskládejte na pařák, zastříkněte olivovým olejem, osolte, přikryjte pokličkou a vařte na páře doměkka. Smetanu na vaření ochuťte solí a pepřem z mlýnku a několik minut prohřívejte. Na jednotlivé talíře dejte porci tresky, zeleninu a přelijte smetanovou omáčkou. Podávejte s novým bramborem nebo rýží.
Tip: Chcete-li zachovat zeleninu křupavou, pouze ji krátce blanšírujte ("protáhněte ve vroucí vodě").
30.5.2008 Rubrika: | Komentářů 0 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5