Ryba s rajskou omáčkou
.jpg)
Potřebujte: 1 kg mořských ryb, 6 lžic oleje, 1 cibuli, 1 stroužek česneku, 1 svazek petrželové natě, 1 lžíci rajského protlaku (nebo 3 rajčata), sůl, pepř a ocet na dochucení.
Postup: Ryby očistěte, stáhněte kůži, vykuchejte a rozkrájejte na porce. Na oleji zpěňte cibuli nakrájenou na drobno, přidejte pokrájený česnek, protlak (spařená oloupaná rajčata) a vše nechte chvíli dusit. Přidejte porce ryby a duste bez podlévání vodou. Teprve po chvíli přilijte vodu, aby byla ryba ponořená. Dochuťte solí a pepřem a vařte na mírném ohni asi hodinu. Nemíchejte, jen kastrolem občas pootočte. Podle chuti dochuťte octem.
Jasmine doporučuje jako přílohu rýži. Děkujeme za netradiční recept.
14.7.2008 Rubrika: | Komentářů 0 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5